Música

La reina amb mil vides

El 50è aniversari del primer disc de Queen coincideix amb la presència de dues ‘tribute bands’ als escenaris catalans: God Save The Queen i Majesty

El 13 de juliol del 1973, ara acaba de fer mig segle, la banda britànica Queen va llançar el seu primer disc, titulat simplement Queen i publicat per EMI. No va ser un èxit descomunal, però sí que va ser la primera pedra d’una de les trajectòries més sòlides del rock entre els anys setanta i noranta del segle passat, fins a la mort prematura del cantant Freddie Mercury, el 24 de novembre del 1991. De fet, el grup continua oficialment en actiu amb el guitarrista Brian May i el bateria Roger Taylor, que giren pel món acompanyats pel cantant Adam Lambert. Però no són els únics que mantenen vius l’esperit i el repertori de Queen als escenaris.

Dins del fenomen global de les tribute bands, els grups que homenatgen formacions històriques del rock i el pop i recreen els seus directes al mínim detall, Queen és probablement el segon grup amb més imitadors fidels, després de The Beatles –no compten els imitadors d’Elvis i Michael Jackson, que juguen en altres lligues–, que en continuen tenint centenars, potser milers arreu del món. Aquest estiu, en concret, volten per Catalunya dues formacions molt destacades dins del món de la Queenmania: els argentins Dios Salve a la Reina / God Save The Queen, que es presenten sense gaires manies com “la banda d’homenatge a Queen més important del planeta”, i els anglesos Majesty-A Tribute To Queen.

God Save The Queen ja són uns habituals als escenaris catalans, amb un directe contundent i un públic molt fidel. El grup es va formar a Rosario el 1998, per tant ara fa 25 anys, i és format per Pablo Padín (veu), Daniel Marcos (guitar), Matías Albornoz (drums) i Ezequiel Tibaldo (bass), que recreen fidelment el so i la posada en escena de Queen, amb un repertori que repassa totes les etapes del grup anglès a partir dels seus temes més destacats. De fet, el quartet argentí celebrarà el seu 25è aniversari a la tardor amb concerts multitudinaris a Mèxic i a l’Argentina. Però abans actuarà aquest agost al SummerFest Cerdanya de Puigcerdà (dia 17) i al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (dia 18).

Majesty clourà aquest diumenge el festival Tempo de Girona, amb un concert a la plaça dels Jurats (21 h). Rob Lea (veu), Peter Southern (guitarra), Chris Holland (baix) i James Campion (bateria). Són també músics amb molt d’ofici, convertits en apòstols de la fe de Queen, amb desenes de concerts per tot el món. They will rock you!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid