Cinema

CULTURA

El Cerdanya Film Festival, punt de trobada de creadors audiovisuals

Uns dos-cents participants es troben a Puigcerdà en el segon congrés transfronterer

Fins al diumenge 13 s’exhibiran 150 pel·lícules

La capital de la comarca de la Cerdanya, Puigcerdà, és aquest cap de setmana un punt de trobada de creadors audiovisuals. El Casino Ceretà és el centre neuràlgic de la segona edició del Congrés Transfronterer de l’audiovisual del Pirineu en què participen uns 200 professionals del sector. El congrés forma part del cartell de la 14a edició del Cerdanya Film Festival (CFF), que va començar dimarts i que permetrà veure fins a 150 pel·lícules fins al dia 13.

El congrés transfronterer té com a objectiu donar a conèixer el talent dels creadors a banda i a banda dels Pirineus i convertir-se en un punt de trobada entre productors i creadors. La segona edició té com a eix la coproducció minoritària transfronterera i els rodatges en espais protegits del Pirineu, informen els organitzadors del CFF.

La jornada d’avui ha inclòs ponències i col·loquis. El Doctor en Dret i economista Jaime Sanz ha explicat que, tot i els incentius fiscals, a l’Estat espanyol les produccions audiovisuals no ho tenen fàcil per trobar finançament. Sanz ha xifrat en 88 milions els diners en incentius fiscals, que signifiquen un 1,56% de tots els beneficis que es donen a l’hora de pagar l’impost de societats. És una quantitat quatre vegades inferior al que es dona en altres països com ara l’Estat francès o el Regne Unit, ha dit Sanz, assessor en la indústria audiovisual.

Avui a Puigcerdà s’ha presentat com a cas d’èxit The South Project, una productora col·lectiva impulsada per cineastes joves i disruptius que aposten pel cinema ètic i amb una mirada inclusiva.

El congrés s’ha complementat amb un programa de pitch de nous projectes (concurs on els participants presenten i defensen davant de les productores el seu projecte) on han participat més d’una vintena de directors; i grups de discussió i treball de col·laboració amb persones del sector o persones complementàries) organitzats de la mà d’Incoproduction, Match & Meet. Es compta amb el suport de Productors Audiovisuals de Catalunya.

Més de 2.000, rebudes

En la secció oficial del CFF, s’han seleccionat 150 pel·lícules de les més de 2.000 que es van rebre. Es doblaran el nombre de llargmetratges (40) en les categories de documental, ficció i animació. Entre els llargmetratges que s’inclouen en aquesta 14ena edició destaquen Creatura, dirigida per Elena Martín, Unicorns, d’Àlex Lora, protagonitzada per Greta Fernández, Sica de Carla Subirana o Els encantats d’Elena Trapé.

El Tinder del sector

Una de les ponències de la jornada d’avui del Congrés Transfronterer ha anat a càrrec de Carolina Barco, fundadora d’Incoproduction, que que ajuda els professionals del sector a trobar finançament per a les seves produccions. La productora té uns 2.000 usuaris i va néixer per donar suport econòmic i de distribució a l’”augment constant del número de coproduccions nacionals i internacionals i a les limitacions que tenen els fòrums de coproducció presencials”, ha exposat Barco. D’alguna manera, Incoproduction faria la funció de l’aplicació Tinder, que ajuda les persones usuàries a concertar cites per ampliar el cercle d’amistats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona