Música

Crònica

Porta Ferrada

Animals a escena!

Camí ja del seu quinzè aniversari, el grup empordanès El Pot Petit ha aconseguit reunir un bon grapat d’amics i amigues a baix i també a dalt de l’escenari, concretament a dins del petit gran pot de melmelada animat que sempre el presideix. D’aquest pot van sortint durant l’espectacle els protagonistes de les seves cançons, que molt sovint són animals força racionals: un lleó, un gall, un drac, una dinosaure, una estrella de mar, un cuc, un gat, una gallina, una formiga... Amb tots aquests amics i amigues el més lògic era fer una festa animal, i això és exactament el concert que El Pot Petit va presentar dissabte a la tarda al Guíxols Arena de Sant Feliu, dins el Festival de la Porta Ferrada.

En Pau, la Jana i la Melmelada Band són actualment una de les millors i més efectives formacions de música familiar de tot el país, amb un gran poder de convocatòria i un grapat de cançons que ja són patrimoni immaterial col·lectiu de milers de nens i nenes i les seves famílies de tot Catalunya. Així es va poder comprovar a Sant Feliu ja des que el gall Ot va sortir del Pot Petit i el grup va cantar la seva cançó.

No tot van ser animals: El Pot Petit també va passejar entre les flors de la cançó El jardí i, abans de viatjar en el temps amb Aura, la dinosaure, va cantar a ritme de rumba als Avis i àvies, que també eren uns quants al Guíxols Arena. I després de rebre la visita del drac vegetarià i pacífic, en Rac, i de repassar els Colors de l’arc de Sant Martí i de cridar El lleó vergonyós al ritme selvàtic d’“Hakuna matata”, va arribar la imprescindible trilogia pirata, amb Els pirates, El pirata despistat i Les pirates. L’estrella del pop, un dels seus últims encerts més recents, va precedir un medley amb altres cançons imprescindibles del seu repertori com ara Soc un mico, El gat enfadat, Puja al meu coet, La gallina Tica, Rap familiar, El cuc poruc, Les joguines, Animals de la sabana i el seu himne, El Pot Petit, abans de cloure la gran festa animal amb El rock de la formiga i les famílies ballant per tot el Guíxols Arena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia