Música

FIGUERES

Control d’accés a la Rambla amb càmeres, per l’Acústica

Diverses càmeres intel·ligents controlaran l’accés a la Rambla de Figueres durant els concerts del Festival Acústica, que es fa aquesta setmana, del 31 d’agost al 3 de setembre. S’instal·laran 21 visors intel·ligents que controlaran l’aforament de la Rambla, un espai on hi pot haver un màxim de 10.640 persones.

Aquests mecanismes de control, que no detecten rostres sinó que compten persones, es col·locaran als vials d’entrada al recinte i serviran per saber a temps real, amb exactitud, el nombre de persones que hi ha en tot moment a l’escenari principal. Les mesures de control d’accés s’han extremat en els darrers anys per garantir la seguretat dels assistents. La nova mesura d’aquest any permetrà fer càlculs més precisos que mai i encaixa en un protocol que ja estableix el pla d’autoprotecció. Fonts de l’organització del festival van remarcar a aquest diari que no es tracta de càmeres de vigilància convencionals, sinó que és un sistema de recompte precís per saber en tot moment quanta gent entra i quanta gent surt de la zona per al públic de l’escenari principal. “És un sistema que estem obligats a posar perquè la Guàrdia Urbana va fer un informe en què es reclamava poder garantir el que diu el pla d’autoprotecció. I això és el que fem”, assegura l’organització de l’Acústica.

En la darrera edició del festival ja es va restringir l’accés a aquest espai. L’organització explica que en la passada edició ja es va fer un comptatge “manual”. “Era molt difícil ser exactes perquè hi havia nou accessos. Se’ns va dir que aquesta manera manual no era prou fiable ni eficient”, van puntualitzar. El pla d’autoprotecció que s’aplica a l’Acústica és “com els que es tenen a les Fires de Girona o a les Festes del Tura”.

D’altra banda, ahir l’Ajuntament va informar que ja tenen el dispositiu especial per garantir la seguretat durant el festival. La Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, els voluntaris de Protecció Civil, els vigilants de seguretat privada i els controladors d’accessos vetllaran, de forma coordinada, per garantir la seguretat dels milers d’espectadors que visitaran la ciutat per assistir als concerts.

En total, el dispositiu estarà format per 72 efectius cada nit; 30 agents de la Guàrdia Urbana, 30 Mossos d’Esquadra i 12 voluntaris de Protecció Civil, als quals cal afegir els 29 vigilants de seguretat privada i deu controladors d’accessos que s’encarregaran de controlar el límit d’aforament des de tots els carrers que donen accés a la Rambla. L’organització assegura també que el nombre de membres de la seguretat privada s’incrementarà força respecte a altres edicions.

A més de les càmeres intel·ligents, el pla també preveu la instal·lació de dues passeres a costat i costat de la part alta de la Rambla per tal d’ampliar la capacitat d’evacuació del recinte. El desguàs de les passeres en els vials de circumval·lació seran zones on no hi podrà haver públic i estaran delimitades per tanques.

Reequilibri horari

La mesura de controlar l’aforament a la Rambla, on hi ha l’escenari principal de l’Acústica, durant els dies de festival es complementa amb la reestructuració horària de l’inici d’alguns concerts. Per tal d’evitar el trànsit massiu de públic entre escenaris i contribuir a la distribució dels espectadors entre tots aquests espais s’ha reforçat la programació dels escenaris secundaris –com per exemple el de la plaça de la Palmera– amb l’objectiu que l’oferta sigui al màxim d’atractiva.

“Potenciem l’actuació de la plaça de la Palmera, amb propostes potents, quan acaba el concert estrella de la nit a la plaça Catalunya per ajudar a repartir espectadors. Perquè si a l’escenari principal et diuen que l’aforament és complet puguis tenir una bona proposta als altres dos escenaris”, assenyala l’organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona

Manrique salva el primer curs al Lliure amb un cartell molt popular

BARCELONA
ART

Clara Oliveras honora l’exili de l’avi al Mume a través d’una pala

La Jonquera
ART

El MNAC adquireix una pintura de Tamburini gràcies a una donació de la Godia

BARCELONA

La primera trobada de productors gironins d’arts escèniques serà el 18 de juny

salt
la bisbal d’empordà

Més de 40 espectacles i una aposta pel circ inclusiu en la Fira del Circ al Carrer

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Sónar 2024

La IA ens farà la bugada, no les cançons

BARCELONA
Crítica

Aquells que moren quan estimen