Música

Musicant

Campllong irradia la música del país

Musicant, el Festival de Música del País de Campllong, arriba a la vintena edició amb una programació tan variada com atractiva. Obrirà avui el festival el musical Isabel Cinc Hores, que, sota la direcció de Marcel Sabaté, versiona l’obra de Toni Strubell, adaptada al teatre per Kim Planella i musicada per Antoni i Marc Mas. La història d’aquesta activista pels drets dels treballadors, també heroïna dels fets bèl·lics del Foc de la Bisbal (1869), és narrada en primera persona per l’actriu Isabel Rocatti, amb el suport de quatre veus líriques que subratllen amb música els grans moments de la peripècia vital de Vilà. Són la soprano Indira Ferrer, la mezzosoprano Mar Esteve, el tenor Josep Fadó i el baríton Lluís Sintes, ben acompanyats pels catorze músics de l’Orquestra del Musicant de Campllong, creada expressament per a aquest espectacle i dirigida per Marcel Sabaté.

Isabel Cinc Hores és un espectacle de producció cent per cent catalana en què participen bàsicament músics autòctons, la qual cosa lliga perfectament amb l’essència del Musicant. El festival tindrà continuïtat amb una programació en què prendrà el relleu la formació Cor de Cambra Palau de la Música Catalana, que actuarà demà dimecres amb la interpretació d’una selecció de temes del Cançoner popular de Catalunya (Gasull, Guzmán-Antich, Magrané, Pastrana, Prat, Puig, Vivancos i Tordera), que enguany fa cent anys. A continuació, els inimitables i inigualables Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries oferiran dijous un recital de música d’arrel, local però amb vocació universal, dins la gira dels 30 anys de carrera de la formació de les Terres de l’Ebre. Divendres pujarà a l’escenari de la plaça Catalunya Neus Mar –envoltada d’un grapat de músics de primera, com Enric Canada a les percussions– amb l’espectacle Dones de sal, un homenatge a les dones del mar protagonitzat per la música, la dansa, la imatge i la paraula.

Finalment, Marc Parrot serà l’encarregat dissabte de posar el colofó final al Musicant 2023. L’artista hi presentarà Els fets i l’atzar, un nou treball en què es conjuguen la lírica i la profunditat de les lletres amb l’experimentació dels sons, elements amb què l’artista fa sorgir cançons boniques, senzilles i directes. Com acostuma a fer, Parrot presenta el seu nou disc amb una acurada posada en escena en què mostra els diferents tons i matisos de cada cançó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA