Arts escèniques

TEATRE

Ricard i Aina Borràs, pare i filla, junts en una comèdia al Teatre Aquitània

Els actors Ricard i Aina Borràs –pare i filla– protagonitzen la comèdia intergeneracional Cat Falling (aka Katfollin), que es podrà veure al Teatre Aquitània de Barcelona des d’avui fins a l’1 d’octubre. L’obra de la companyia Botarga, escrita per Gerard Florejachs, retrata la curiosa relació de dues persones d’edats molt allunyades que construeixen una amistat. Tal com expliquen els intèrprets en una entrevista a l’ACN, la proposta també pretén posar l’accent en altres aspectes. “Gent jubilada que viu sola a casa seva sense cap mena de connexió amb gent jove i que no pot traspassar els coneixements. Per contra tenim molta gent jove que podria tenir accés a aquests coneixements i ajudar la gent gran, però no passa”, lamenten.

La comèdia se centra en dos personatges principals. D’una banda, la Rita, una jove de 25 anys que per subsistir fa classes de bateria i és percussionista d’un grup de rock punk anomenat Cat Falling –i que es pronuncia “que et follin”– mentre lluita per obrir-se pas en una societat inestable i injusta. D’una altra banda, hi ha l’Ignasi, de 70 anys, que pertany a una generació instal·lada en el conformisme, i que un cop jubilat s’apunta a les classes de la Rita, tot i que en realitat no està gens interessat en el tema.

Així doncs, la proposta gira al voltant de la pregunta: es pot ser amic d’algú 45 anys més gran o més jove amb qui no tens cap afinitat? Segons els protagonistes es tracta d’una història “simple, tendra, i amb un humor d’allò més delicat” que un moment determinat “mou el cor de les persones”. Aina Borràs sosté que aquest treball conjunt li ha permès “afrontar les diferències” amb el seu pare. “Ens ha unit, com ens prenem les coses, els moments difícils... és gratificant”, admet. Quant a la part més difícil, indica que ha estat segurament el fet d’haver après a tocar la bateria en un any, una cosa que sempre havia volgut tenir, però que –bromeja– en un passat no es va donar perquè els pares no n’hi van arribar a comprar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES