Arts escèniques

Crítica

teatre

The Feliuettes i ‘l’auto-es-tima’

The Feliuettes tornen a divertir i obrir debats sobre les relacions personals en aquest Amor a mort. El títol cacofònic és un joc de paraules que els serveix perquè tres musses desgranin la utopia de l’amor perfecte, aquell de la persona que s’estima fins després de morta. Els seus personatges, caricaturitzats, cauen en un plantejament clàssic heteropatriarcal (majoritàriament) i que s’allunya molt de la rebel·lia del seu Akelarre, tot i que mantenen el gust per la cançó, la gesticulació acurada i la frescor surrealista d’uns capítols delirants. Les seves dones, patètiques, pateixen d’autoestima, que, si juguem a l’art de desgranar els fonemes de Jordi Oriol, diu prou què significa: “Auto-es-tima; timar-se a un mateix, reduir-se a ser una mera comparsa en una relació de dues (o més) persones.”

Avui l’amor té molta major diversitat, com celebren a l’arrencada. Però els textos de Xavi Morató, Mireia Giró, Adriana Segurado, Eu Manzanares, Laura Pau i Laia Alsina Riera insisteixen en el de dones toves, ben bé el contrari del que són les tres actrius: Laia Alsina, Maria Cirici i Laura Pau. El recurs de les muses és bo però saltar del deliri de les malalties sexuals (divertidíssima) al dol profund per un amor és un salt massa mortal per molt Cupidos surrealistes que el vulguin plantejar. També és controvertit l’ús de les definicions d’amor per part del públic que es pot ofendre a la seva sinceritat.

The Feliuettes continua amb una notable vis còmica i una veu afinadíssima; ara acompanyades per Modesto Lai al piano. Tot i que els personatges canvien, es respira un triumvirat entre cínica, d’antiheroïna i romàntica. Efectivament, la fórmula T de Teatre diverteix i sorprèn. Enamoren, a la seva manera. La toxicitat de l’amor ho és depenent, bàsicament, de la seva desmesura. I qui posa una balança a l’amor?

Amor a mort
Companyia: The Feliuettes
Direcció: Eu Manzanares
Dimarts, 29 d’agost (fins al 24) al Maldà. Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’OC·CA: música en llibertat

Cardedeu
Mayte Martín
Cantant

“La maduresa et fa valorar més l’essència de les coses”

Barcelona
La crònica

De qui va aprendre Donald Trump?

literatura

El nou segell Tres Portals editarà llibres d’interès espiritual i literari

barcelona
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona