Música

MÚSICA

Mor Jimmy Buffett, el cantautor de ‘Margaritaville’

El cantant de ‘country’ va esdevenir un dels homes més rics de la indústria musical nord-americana gràcies a aquest tema del 1977

El cantant nord-americà de música country Jimmy Buffett, autor del popular tema Margaritaville , va morir ahir als 76 anys, segons ha informat la família de l’artista i empresari a través de la seva pàgina web. “Jimmy va morir pacíficament la nit de l’1 de setembre envoltat de la seva família, amics, música i gossos”, apunta un breu missatge publicat aquest dissabte a la seva pàgina web , recollit per l’agència Efe. El missatge inclou una foto seva navegant, una de les seves passions, i afegeix: “Va viure la seva vida com una cançó fins a l’últim alè i molts ho estranyaran sense mesura”.

No han transcendit els detalls de la mort del cantant, que el 1977 va compondre el tema Margaritaville, títol inspirat en la popular beguda mexicana i que va ocupar les primeres posicions a les llistes de vendes de l’època. Nascut el 1946 a Pascagoula, Mississippi, Buffett va començar la seva carrera musical a Nashville, Tennessee, a finals de la dècada de 1960 com a artista country i va gravar el seu primer àlbum, el disc de folk-rock amb tints country Down to Earth, el 1970.

Després de diversos àlbums, el 1977 va publicar Changes in Latitudes, Changes in Attitudes, que contenia el tema Margaritaville, pedra angular d’un lucratiu imperi musical. La cançó el va catapultar al capdamunt de les llistes de vendes i el va convertir en un dels homes més rics de la indústria musical nord-americana. El 2016, apunta la revista Variety, el seu patrimoni personal es va estimar en 500 milions de dòlars. Segons Forbes, aquesta cançó “es va transformar en una marca d’estil de vida global”, amb els tocs country i tropicals. Actualment registra 1.500 milions de dòlars en vendes anuals.

Amb la marca “Margaritaville” Buffett va comercialitzar amb roba i calçat, botigues minoristes, restaurants, ressorts turístiques, sales de joc, restaurants i fins i tot una línia de cervesa. A més de viure de la música i dels seus nombrosos negocis, Buffett va publicar diverses novel·les, entre les quals hi ha Tales from Margaritaville i un llibre de memòries, A Pirate Looks at Fifty, que també es van convertir en supervendes.

Encara que només Margaritaville va estar al top ten, Buffett va estar mig segle pujat als escenaris i va realitzar gires anuals amb el seu Coral Reefer Band. El 2018, va aparèixer en una gira pels Estats Units al costat dels Eagles. A Pirate Looks at Forty, Come Mondayy i Cheeseburger in Paradise, són alguns dels seus temes més destacats juntament amb la cançó que li va canviar la vida, Margaritaville.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona

Manrique salva el primer curs al Lliure amb un cartell molt popular

BARCELONA
ART

Clara Oliveras honora l’exili de l’avi al Mume a través d’una pala

La Jonquera
ART

El MNAC adquireix una pintura de Tamburini gràcies a una donació de la Godia

BARCELONA

La primera trobada de productors gironins d’arts escèniques serà el 18 de juny

salt
la bisbal d’empordà

Més de 40 espectacles i una aposta pel circ inclusiu en la Fira del Circ al Carrer

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Sónar 2024

La IA ens farà la bugada, no les cançons

BARCELONA
Crítica

Aquells que moren quan estimen