Altres

El Modern acull la primera exposició sobre l’ecosistema del videojoc català

La mostra itinerant “Nova pantalla. El videojoc a Catalunya” s’inaugurarà demà i es podrà visitar fins al 25 de setembre al Centre Audiovisual i Digital de Girona

El Modern, Centre Audiovisual i Digital de Girona acull l’exposició itinerant “Nova pantalla. El videojoc a Catalunya”, que s’inaugurarà demà i es podrà visitar fins al 25 de setembre. Aquesta serà la primera parada de la mostra dedicada completament als videojocs fets a Catalunya, que es va poder veure el 2022 al Palau Robert, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat.

Així mateix, l’exposició, que s’ubicarà a la primera planta d’El Modern, està dividida en tres espais que permeten descobrir l’ecosistema català del videojoc. Mitjançant entorns immersius i interactius, centrats en els perfils professionals i els processos de creació artístics i tecnològics que hi ha darrere la producció d’un videojoc (art visual, disseny de joc, animació, programació, guió, disseny de so i música, entre d’altres), les persones visitants podran endinsar-se en el món del videojoc i també descobrir quins són els aspectes socioculturals que han propiciat que Catalunya esdevingui un territori capdavanter en el sector.

Per això, Quim Ayats, tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, ha afirmat que “el sector del videojoc a Girona i a Catalunya té molt de talent i molt de potencial”; i ha afegit que “a Girona volem ser referents d’aquest sector, i per això hem posat en marxa la incubadora de videojocs GameGi al Modern”.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas,per la seva banda, ha remarcat que “aquesta exposició mostra la creativitat, la potència i la rellevància de la indústria audiovisual a Catalunya en les esferes cultural i econòmica del nostre país i de l’Estat. Per aquest motiu, ens enorgulleix que la primera parada de la seva itinerància sigui a la ciutat de Girona”.

Recorregut històric del videojoc a Catalunya

“Nova Pantalla” és la primera gran exposició dedicada completament a la trajectòria i el moment actual de la indústria del videojoc a Catalunya. El seu objectiu és apropar a tots els públics el procés de creació que hi ha darrere d’un videojoc, donar a conèixer els perfils professionals que hi participen i celebrar les grans produccions d’èxit internacional fetes pels estudis catalans.

En paraules de la directora general d’Innovació i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, Marisol López, “la indústria catalana del videojoc gaudeix d’un moment dolç i de consolidació estratègica com a sector clau. Un bon exemple de la bona evolució és el creixement de l’ecosistema a Girona amb empreses, incubadores i esdeveniments de la indústria del videojoc. La mateixa existència d’El Modern ja és una mostra d’aquesta realitat. La itinerància de l’exposició respon a la voluntat del Departament de Cultura d’ampliar el reconeixement social del videojoc arreu del territori”.

L’exposició “Nova pantalla” va superar les 120.000 visites l’any passat al Palau Robert de Barcelona

“Nova pantalla” es va inaugurar l’any 2022 al Palau Robert de Barcelona i va tenir un gran èxit d’assistència, superant les 120.000 persones visitants. Els comissaris de l’exposició són Joan B. Galí, Marc Angrill i Albert García, periodistes especialitzats en videojocs i comunicació cultural. La itinerància de la mostra és una iniciativa de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència