Música

Juan Manuel Cañizares, Premio Nacional de Música

El guitarrista sabadellenc ha rebut el guardó per la seva “capacitat interpretativa d’unir a la guitarra diferents tradicions estilístiques trencant barreres entre la música clàssica i el flamenc”

El guitarrista sabadellenc Juan Manuel Cañizares (1966) ha rebut avui el Premio Nacional de Música del Ministeri de Cultura, en la modalitat d’interpretació, per “la capacitat interpretativa d’unir a la guitarra diferents tradicions estilístiques trencant barreres entre la música clàssica i el flamenc, així com per la difusió a nivell internacional de la guitarra espanyola”, segons ha informat l’agència Efe. i Eduardo Soutullo (Vigo, 1968) ha rebut el premi de la modalitat de composició. Tots dos guardons estan dotats amb 30.000 euros.

Mestre de guitarra flamenca a l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), té una llarga i prolífica trajectòria com a músic molt versàtil que ha fet importants contribucions per eliminar les fronteres entre el flamenc i la música clàssica, però també ha col·laborat amb importants figures de la cançó, el jazz i el pop. De fet, és l’únic guitarrista flamenc que ha tocat amb la Filharmònica de Berlín, per interpretar el Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo. El jurat del Premio Nacional de Música ha justificat també la distinció a Cañizares per “l’unànime reconeixement internacional de la seva música, especialment la seva producció orquestral, destacant l’estrena el 2022 a Sant Petersburg de la seva cantata El lamento de los girasoles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia