Música

CULTURA

Mor de Parkinson el músic Gary Wright, autor del gran èxit “Dream weaver”

El músic, de 80 anys, va col·laborar amb George Harrison, Elton John i Joe Cocker

El músic, cantant i compositor nord-americà Gary Wright (Cresskill, Nova Jersey) ha mort als 80 anys, segons ha confirmat el seu fill al portal TMZ, després d’una llarga batalla contra la malaltia de Parkinson. Wright va ser un dels referents del pop i el rock dels setanta no només al seu país sinó també a la resta del món gràcies sobretot a l’èxit de “Dream weaver” i en menor mesura al de “Love is alive” (1975).

El seu prestigi, amb tot, va anar molt més enllà d’èxits puntuals. Va començar com actor i cantant el musical “Fanny” de Broadway abans de formar el seu propi grup, Spooky Tooth, encarat a la música rock dels seixanta i els setanta. El 1967 va traslladar-se a Europa i el seu talent, sobretot com a teclista, li va servir per tocar en un dels millors discs de tots els temps, l’”All things must pass” de George Harrison. També va gravar i actuar amb Joe Cocker, Elton John i Steve Winwood entre d’altres. Als noranta també va treballar amb artistes pop de les noves generacions, com Eminem i Joan Osborne, a banda de provar fortuna en les bandes sonores de films de Hollywood.

El fill de Wright, Justin, va admetre que el seu pare havia perdut en els últims temps la mobilitat del cos i que se li feia molt difícil parlar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia