Música

santa coloma de farners

Frenètic torna a actuar per un sol dia, dissabte vinent

El grup de pop-rock Frenètic, de Santa Coloma de Farners, va funcionar durant dotze anys, entre el 1999 i el 2011, va publicar tres maquetes i dos discos –Positiu (2005) i 361° (2008)– i va tenir força repercussió gràcies a cançons com ara Segueixo intentant, Laberint i Busco, totes tres incloses en el seu àlbum de debut. De fet, la gira de presentació d’aquell disc va incloure uns 60 concerts, el 2006. El grup liderat per Eduard Boada es reunirà dissabte vinent, 23 de setembre, per oferir un sol concert, a les barraques de la festa major de Santa Coloma de Farners. Serà a la mitjanit, amb entrada lliure.

“Ho fem per un atac sobtat de nostàlgia”, explica Boada, que dissabte vinent estarà acompanyat a l’escenari per tots els músics que van passar per Frenètic en les dues formacions que van gravar, respectivament, els seus dos discos: Gerard Abulí, bateria; Pep Serra, baix; David Ruiz, baix; Martí Coma, guitarra i cors; Joan Esqueu, guitarra; Marc Sànchez, guitarra i cors, i Eduard Blavi, teclats. Els músics s’aniran intercanviant i no coincidiran tots a l’escenari durant la interpretació de la vintena de cançons –pràcticament totes les que van publicar– que sonaran dissabte vinent.

Eduard Boada reconeix que hi ha un cert egoisme en aquesta tornada puntual i sense continuïtat possible. “Necessitem reviure per una vegada totes aquelles coses que van passar-nos, i no parlem només de música”, explica el grup en el text promocional d’aquest concert. Però Frenètic ha pres aquesta decisió per retrobar-se amb els seus seguidors i seguidores, alguns molt fidels a pesar dels anys de silenci, per “celebrar junts una gran festa”. Els seus dos discos es poden escoltar en plataformes com ara Spotify .

Frenètic té una llarga i estreta vinculació amb el Concurs de Cançó de Salitja, on el grup va oferir la seva primera actuació, el 15 d’agost del 1999. Després el van guanyar dues vegades, el 2002 amb Segueixo intentant i el 2004 amb Laberint, i el 2018 el grup es va reunir només per interpretar un parell de cançons a la 40a edició del concurs. El 15 d’agost passat, Frenètic també va oferir a Salitja una petita actuació d’una mitja hora, mentre el jurat deliberava, per escalfar motors de cares al concert del 23 de setembre a Santa Coloma.

Eduard Boada, que després de la dissolució del grup va publicar un disc en solitari, Pàgina en blanc (2016), va llançar el juliol passat el single Qui ho havia de dir. De Frenètic, en guarda molts bons records, però també li ha quedat un cert regust agredolç: “Vam enganxar l’última fogonada de l’anomenat rock català, que just després va començar a anar de baixa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona