Música

Música

Un viatge musical de la GIO i Elena Tarrats amb Bach, Beatles, Bowie i Glass

‘Ticket to ride’ és el nou projecte de la GIO Symphonia sota la direcció de Francesc Prat que s’estrena el 8 d’octubre al Temporada Alta de Girona i l’endemà al Palau de la Música de Barcelona

Temporada Alta és un dels festivals de referència de les arts escèniques, però fa temps que no es redueix tot aquí i la paleta artística que proposa la seva programació abraça altres disciplines. I amb aquest mateix propòsit, el de fusionar diferents estils i propostes disciplinàries, en aquest cas dins l’apartat musical, s’adiu el nou projecte de la GIO Symphonia, titulat Ticket to ride, un viatge musical per alguns dels compositors més influents de la història de la música.

Compta amb la complicitat de la cantant i actriu Elena Tarrats, la qual posa veu a un viatge pels mons més influents en la història de la música. concretament amb quatre grans noms: Bach, Beatles, Bowie i Glass, tots ells referents de diferents èpoques. Francesc Prat, director de la GIO Symphonia, els agermana en una escolta entre segles i sense fronteres d’estils.

Com ha explicat Prats, aquesta proposta neix de la seva obsessió per l’adaptació i reinterpretació que va fer Luciano Berio amb les Beatles Songs, unes peces en què el compositor reescrivia clàssics de la formació pop com si fos Bach qui ho fes. Una “bogeria” que connecta la música barroca amb l’avantguardista. Michelle I, Ticket to ride, Yesterday i Michelle II son les quatre cançons que es podran escoltar. I de la mateixa manera, Prats, per ampliar el programa, fa el mateix sumant cançons de David Bowie com Space oddity, Life on Mars i Heroes; així com Philip Glass (Music in similar motion) i el Concert de Brandenburg Núm. 5, BWW 1050.

Pop, barroc, avantguarda i minimalisme passat pel sedàs d’aquest conjunt orquestral que ha presentat propostes tan originals com Ute Lemper & GIO Symphonia  i  El amor brujo en edicions anteriors de Temporada Alta.

Elena Tarrats afegeix que està encantada de participar en aquest projecte que els ha permès fer cançons noves “a través d’investigar, jugar, mesclar, inventar, crear connexions... En definitiva, de tirar endavant amb la musica”.

Ticket to ride s’estrena dins la programació del mateix festival el 9 d’octubre a l’Auditori de Girona i l’endemà al Palau de la Música. Si bé alguna peça ja s’ha tocat aquest estiu a Peralada, el programa complet es presenta per primera vegada en aquests dos concerts.

Elena Tarrats afegeix que està encantada de participar en aquest projecte que els ha permès fer cançons noves “a través d’investigar, jugar, mesclar, inventar, crear connexions... En definitiva, de tirar endavant amb la musica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid