Música

girona

El concert participatiu omple i emociona l’Auditori

Més de vuitanta veus de diferents cors gironins, més l’Orquestra de Girona i quatre cantants solistes han obert aquest vespre la temporada de l’Auditori amb Haydn i ‘El gran dia de Girona’

L’Auditori de Girona ha obert aquest vespre la temporada de tardor i Nadal amb una gran demostració de talent de proximitat: el concert participatiu ha omplert tant l’escenari –on hi havia més de vuitanta veus de diferents cors gironins, més l’Orquestra de Girona, dirigida per Martí Ferrer, i quatre veus solistes– com pràcticament tot l’aforament de la sala Montsalvatge. El concert ha sumat les veus de la Capella Polifònica de Girona, el Cor Filharmonia i el Cor Geriona, a més d’altres cantaires, amb les veus solistes de Mireia Tarragó (soprano), Maite Mer (mezzosoprano), Roger Padullés (tenor) i Oriol Mallart (baix). El concert participatiu, tota una demostració del gran nivell de les formacions corals gironines, ha començat amb la Missa Nelson (1798) de Haydn i El gran dia de Girona, l’obra que Francesc Civil va compondre el 1959, amb un text de Salvador Sunyer Aimeric, per evocar el 19 de setembre del 1809, el gran dia de la ciutat en la seva lluita contra els invasors francesos. Es dona la circumstància que Haydn va morir pocs mesos abans, el 31 de maig del 1809, la qual cosa vincula encara més les dues obres programades. Els assistents del concert van ser rebuts al vestíbul de l’Auditori com els defensors de Girona del 1809.

La programació de l’Auditori continuarà aquest diumenge, 1 d’octubre, amb un concert d’Alba Careta Group, coorganitzat amb La Marfà-Centre de Creació Musical (18 h, 10 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia