Còmic

girona

August Tharrats, Tha, rebrà dissabte el premi de la setena edició del Girocòmic

El dibuixant i músic barceloní Joseph August Tharrats Pascual, conegut artísticament com a Tha, rebrà dissabte vinent el premi Girocòmic 2023, en el marc de la setena edició de la Girocòmic, la fira del còmic, el manga i l’entreteniment que tindrà lloc el dissabte 14 i el diumenge 15 d’octubre al Palau de Fires de Girona. Als 67 anys acabats de fer, Tha és sens dubte un dels noms referencials del còmic català, amb un estil molt personal i una llarga trajectòria en el món del còmic i la il·lustració, especialment a revistes com ara El Jueves i Cimoc, però també té una important carrera com a pianista de jazz.

A més de Tha, dissabte també assistiran a la Girocòmic altres autors, que firmaran les seves obres i estaran a l’abast dels seus seguidors, com ara Xavier Bonet, XGreen, Emma Pumarola, Rubén Pellejero, Kim, Mai Egurza, Drawill, Max, Nadar, Konata i Gema Vadillo. Diumenge, hi haurà Albert Monteys, Laia Lòpez, Joan Mundet, Manel Fontdevila, Santiaguete, Raúl Balén, Carles Dalmau, Elisabeth Justicia, Montse Mazorriaga i Ramon Rosanas.

Girocòmic oferirà una sèrie de conferències temàtiques que aborden diversos aspectes de la cultura del còmic i la cultura japonesa, com ara El veritable tresor de One Piece, La presència del còmic als mitjans i els 25 anys de Para ti que eres joven, amb Monteys i Fontdevila. A més, els assistents tindran l’oportunitat de participar en diferents tallers que van des de la cal·ligrafia japonesa i la creació de personatges manga fins a la cuina xinesa i la introducció al coreà. L’Escola Joso oferirà classes magistrals a càrrec de professionals com Ernest Sala, Mai Egurza, Meritxell Garcia, Carles Dalmau i Mado Peña.

El cartell ha estat encarregat un any més a un artista local i és obra de la gironina Ruthisdrawing (Ruth Ginesta). Els seus gatets han estat animats per Mak Džinovic.

L’entrada general d’un dia, de les 10 del matí a les 8 del vespre, costa 9 euros (10 a partir del dia 14), 5 per als menors de 14 anys i gratuïta per als menors de 4 anys. L’entrada a la festa de dissabte a la nit val 4 euros (20 a 23 h) i amb la Girocòmic Plus hi ha accés total durant els dos dies, per 14 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid