Cultura

Madonna i Leonard Cohen ingressen al Saló de la Fama del Rock and roll

La cantant nord-americana Madonna i el cantautor canadenc Leonard Cohen han ingressat, juntament amb altres artistes, al Saló de la Fama del Rock and roll en una cerimònia celebrada a Nova York i on no hi van faltar estrelles de la música i el cinema, com Justin Timberlake, Lou Reed, Billy Joel i Ben Harper, i els actors Tom Hanks, Chevy Chase i Michael J. Fox.

La nova promoció d'aquest museu del rock and roll està formada, a més de per la "reina del pop" i el poeta folk, pel rocker John Mellencamp, el grup de rock instrumental The Ventures i la banda britànica dels seixanta The David Clark Five.

Madonna ha obviat les crítiques sobre si la seva música pertany al món del rock per formar part del saló i ha rebut el guardó, que la situa entre artistes com Elvis Presley, Aretha Franklin, Bob Dylan, els Beatles i els Rolling Stones, a mans de Justin Timberlake, qui ha deixat clar que "l'ambició rossa no és cap peça de museu antiga". "Ningú ha ingressat al Saló de la Fama del rock amb el bon cos que té Madonna", ha bromejat Timberlake, qui ha assegurat que la cantant ha arribat on està "treballant més dur que ningú i sent més intel·ligent que ningú".
"Dono les gràcies pel recolzament que m'han brindat totes les persones que han passat per la meva vida, fins i tot aquelles que mai van creure que pugués cantar, perquè també m'han ajudat a qüestionar-me i a esforçar-me per ser millor", ha dit Madonna, qui ha assegurat que el seu viatge per la música "només acaba de començar".

Leonard Cohen, que aquest any 2008 torna als escenaris després de quinze anys de silenci, ha estat apadrinat per una altra llegenda del rock, Lou Reed, mentre que el cantautor irlandés Damien Rice ha interpretat el seu tema Hallelujah.

L'actor Tom Hanks ha pujat a l'escenari per entregar el premi als britànics The David Clark Five, en els que es va inspirar, així com els Beatles, per crear la pel·lícula The Wonders (1996) sobre una banda de música dels anys seixanta.

Un dels tradicionals hotels de luxe de Nova York ha estat l'escenari en el que s'ha celebrat una cerimònia on només s'hi pot homenatjar als artistes que van editar el seu primer disc fa almenys 25 anys i que permet als artsites figurar al museu que la institució té a Cleveland (Ohio).

L'organització també ha honrat la labor de Little Walter per ajudar a introduir l'harmònica al blues modern, amb les seves gravacions al costat de llegendes com Mudy Waters i Bo Diddley i als productors Kenny Gamble i Leon Huff.

El músic nord-americà de blues, rock i soul Ben Harper ha rendit homenatge a Walter al pujar a l'escenari amb una de les harmòniques més conegudes dels Estats Units, James Cotton, mentre que els cantants de soul Patti LaBell i Jerry Butler han fet el mateix en honor de Gamble i Huff.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SÓNAR 2024

Entre clàssics gals i transgressors kenyans

BARCELONA

Revista centenària

Banyoles
Lluïsa Julià i Capdevila
Directora de la “Revista de Catalunya”

“Volem fer més visible la «Revista de Catalunya»”

Banyoles
“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”
Josep M. Roig Rosich
Historiador

“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”

Banyoles
Joan Villarroya Font
Historiador i autor del llibre “Mussolini contra Barcelona”

“Al darrere del bombardeig del 17 de març del 1938 hi havia Mussolini”

Badalona
música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona

Manrique salva el primer curs al Lliure amb un cartell molt popular

BARCELONA
ART

Clara Oliveras honora l’exili de l’avi al Mume a través d’una pala

La Jonquera