Altres

UNIVERSITAT

Suspenen les conferències que havia de donar el professor israelià Avishai Margalit

A causa de le guerra entre Israel i Hamas el prestigiós filòsof israelià Avishai Margalit no podrà viatjar fins a Girona i Barcelona on tenia previst impartit les Lliçons Ferreter Mora amb el títol The decent society and betrayal (La societat decent i la traïció), segons s’ha fet saber des de la Càtedra Ferreter Mora de la Universitat de Girona (UdG).

El professor Margalit havia de donar dues conferències obertes al públic en general. La primera al Centre Cultural La Mercè de Girona amb el títol Decency and manipulation i l’havia de fer el dimarts 24. La segona, a l’Ateneu Barcelonès de Barcelona amb el títol Israel and democracy (dijous 26,).

Avishai Margalit (Jerusalem, 1939) és professor emèrit de Filosofia a la Universitat Hebrea de Jerusalem. Ha estat professor visitant de nombroses universitats internacionals i des del 2006 és George F. Kennan Professor a l’Institut d’Estudis Avançats de Princeton (EUA). També és membre del Centre per l’Estudi de la Racionalitat a la Universitat Hebrea de Jerusalem. L’any 1999 va impartir les Lliçons Horkheimer a la Universitat de Frankfurt i el 2005 les Tanner Lectures a la Universitat d’Stanford. Durant molts anys, ha col·laborat amb la New York Review of Books. Al principi de la seva carrera, Margalit va treballar en temes com ara la filosofia del llenguatge i el concepte de racionalitat. Amb el temps, però, la seva recerca va acabar fixant-se en qüestions de filosofia política, filosofia de la religió i la cultura, així com les implicacions filosòfiques de la psicologia social i cognitiva.

A més d’exercir com a filòsof, Margalit ha estat un activista en conflictes polítics, principalment relacionats amb el problema palestí. Així, per exemple, el 1975 va prendre part en la fundació del Consell Israelià per a la Pau Israel-Palestina; el 1978 va ser un dels dirigents de Peace Now, i durant els anys 90 va figurar en el consell de B’Tselem, el Centre Israelià d’Informació per als Drets Humans en els Territoris Ocupats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA