Cinema

CULTURA

Mor Richard Roundtree, el primer heroi d’acció negre de Hollywood

Va interpretar el detectiu John Shaft, un dels grans èxits comercials dels anys setanta

Tota una llegenda del cinema d’acció als EUA, l’actor Richard Roundtree (1942, Nova York), ha mort als 81 anys per culpa d’un càncer, segons ha confirmat The Hollywood Reporter. Roundtree va ser conegut per sobre de tot per la seva interpretació del mític detectiu privat John Shaft, considerat el primer heroi d’acció negre del cinema de Hollywood. Abans de saltar a la fama amb Shaft (1971), Roundtree, d’una família humil, va començar fent de model als anys seixanta i després va provar fortuna en el món de la publicitat abans d’estudiar interpretació.

L’èxit de Shaft també va ser impulsat per la cançó que va compondre per a la banda sonora Isaac Hayes, que va guanyar l’Oscar en la seva categoria. Roundtree encara va interpretar el detectiu preferit per la comunitat afroamericana en dues pel·lícules més: Shaft’s big score! i Shaft in Africa, reivindicades posteriorment per directors com Tarantino. El 2000 i el 2019 el conegut Samuel L. Jackson va recuperar el personatge del detectiu amb la participació també de Roundtree com a secundari de luxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia