Altres

Cultura

El moviment Rialles d’Olot plega

L’entitat ha estat el referent de la cultura familiar de la ciutat durant els últims 45 anys

Diu que ara aquesta tasca la fa l’administració

Rialles d’Olot plega de la seva activitat després de 45 anys essent el referent de la cultura familiar a la capital garrotxina. És a la vegada una bona i una mala notícia. Bona perquè, tal com els seus responsables actuals afirmen, el teatre familiar s’ha fet un lloc a la ciutat gràcies a la implicació de l’entitat, i aquesta és una tasca que donen per satisfeta i coberta actualment per l’administració pública; és a dir, Olot Cultura ja ofereix una programació infantil i juvenil regular i en català. La notícia, però, és també dolenta, o no del tot bona, perquè l’entitat deixa una mica òrfena la generació d’olotins que, a final de la dècada del 1970, van descobrir que anar al teatre en català era la cosa més normal del món. I no només això, sinó que Rialles va promoure els espectacles infantils en català –va dur a Olot espectacles de carrer dels Comediants i la Fura dels Baus, per citar només dos exemples.

Altrament, l’entitat ha dut a terme una feinada ingent en l’àmbit escolar, ja que ha dissenyat i gestionat programacions d’espectacles per al públic escolar que s’han canalitzat a través de l’oferta pedagògica de l’àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot. En aquest cas i durant molts anys, Rialles ha ofert el seu assessorament gràcies a l’assistència a la Mostra d’Igualada, la fira d’espectacles infantils i juvenils de Catalunya. A més, ha estat el paraigua que ha donat suport als grups d’espectacles garrotxins. I, finalment, destaca la seva aportació a les festes populars. Rialles, per exemple, va ser l’organitzadora del carnestoltes a Olot durant els últims anys del franquisme i ha fet l’aportació d’un gegant –el Nen– i dels capgrossos en forma dels sols a la faràndula olotina. Rialles, doncs, ha estat clau per a l’oci cultural familiar i per normalitzar la llengua del país en aquest àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA