Cinema

cinema

El Meu Primer Festival ofereix 102 films per a nens

La 16a edició se celebra entre el 4 i el 19 de novembre a Barcelona, Madrid i diversos municipis catalans

‘Robot dreams’, premi del Públic a Sitges, es projecta al certamen, adreçat a un públic de 2 a 12 anys

Els nens i les nenes de 2 a 12 anys podran gaudir de 102 pel·lícules provinents de més de 20 països diferents a la 16a edició d’El Meu Primer Festival, que s’inaugura aquest dissabte. El festival comptarà fins al 19 de novembre amb 55 projeccions familiars i 47 escolars repartides entre les seus principals de Barcelona i Madrid i en d’altres municipis com Matadepera, L’Hospitalet de Llobregat o La Garriga, a les denominades sessions en gira. Les projeccions són en versió doblada al català, sense diàlegs o amb subtítols en català. Consulteu cada sessió a la programació .

Robot dreams, pel·lícula animada dirigida per Pablo Berger que homenatja la ciutat de Nova York, participarà a la secció competitiva de llargmetratges d’El Meu Primer Festival. De la programació d’enguany també destaca un homenatge a l’estudi d’animació Aardman en el 30è aniversari del mític episodi Wallace y Gromit: Los pantalones equivocados.

Justament l’stop-motion, la tècnica que va ajudar a popularitzar Aardman, és la utilitzada en dos llargmetratges a concurs: Tony, Shelly i la llanterna màgica i Tres lladres i un lleó. Nina i el Secret de l’Eriço, un llargmetratge d’il·lustracions fetes a mà; Chicken for Linda, una pel·lícula aplaudida en nombrosos festivals internacionals gràcies a la seva espectacular animació i color, i Sirocco i el Regne dels Vents, una aventura en un món ple d’éssers meravellosos, completen la programació de la secció de llargmetratges a competició.

La mostra continua recolzant el curt com el format ideal per al públic infantil a través de la seva secció competitiva, que està dividida en tres categories: +2 anys, +4 anys i +7 anys. Entre els curts d’aquesta edició trobem la pel·lícula Entre dues germanes d’Anne-Sophie Gousset i Clément Céard, premiada pel jurat a Annecy; Mama bateria, un film d’stop-motion realitzat pel coreà Jeon Seungbae, o el multipremiat curt argentí La calesita, d’Augusto Schillaci.

El Meu Primer Festival continua fidel a l’esperit participatiu, tot situant el petit espectador al centre de l’experiència amb votacions del públic, un jurat mixt amb infants i professionals, tallers, concursos i cinefòrums.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal