Cinema

cinema

La bruixeria protagonitza la 42a edició de TerrorMolins

El festival de cinema de terror se celebra des d’ahir i fins al 12 de novembre amb un cartell de 126 pel·lícules

La directora i productora Mar Targarona rebrà el reconeixement honorífic del festival

La mesita del comedor, un llargmetratge català de baix cost dirigit per Caye Casas que ha guanyat una vintena de premis en festivals internacionals, va inaugurar ahir al vespre la 42a edició de TerrorMolins, el Festival de Cinema de Terror Molins de Rei (Baix Llobregat). Fins al 12 de novembre, el certamen ha programat 126 títols, que tenen la bruixeria com a principal leitmotiv. El cartell inclou 43 premières, d’entre les quals destaquen l’estrena mundial de la producció sèrbia Mudbrick o la primícia estatal d’It’s a wonderful knife, Good boy o Hostile Dimensions. TerrorMolins, plantejat enguany com un gran “aquelarre cinematogràfic”, celebrarà el 50è aniversari de la marató que va originar el certamen amb una sessió de 16 hores per a la qual ja no queden entrades. Pel que fa al premi honorífic, serà per a la directora i productora Mar Targarona.

Del 3 al 12 de novembre hi ha programats 56 llargmetratges i 70 curts de gairebé una quarantena de nacionalitats, segons han detallat els responsables del festival a l’agència ACN. Al voltant del tema de les bruixes, la secció retrospectiva recull clàssics com Haxan. La bruixeria a través del temps, L’estació de la bruixa o The lords of Salem.

La programació a les pantalles es complementa amb més d’una vintena d’activitats adreçades tant al públic professional com a l’amateur, amb tallers per a infants i joves. Entre altres, hi haurà xerrades i taules rodones sobre les llegendes que envolten les bruixes, o sobre els estereotips perpetuats al llarg dels anys a les pantalles. També es presentarà el llibre Beso negro: brujería, cine y cultura pop, d’Elisa McCausland i Diego Salgado.

Durant els deu dies de festival, TerrorMolins també preveu un extens programa de visites de directors i actors. És el cas de Caye Casas i David Pareja, que presentaran el film inaugural La mesita del comedor. També passaran per Molins de Rei el britànic Graham Hugues, director d’Hostile Dimensions; els noruecs Marie Andrea Waade Grønning i Viljar Bøe, productora i director de Good Boy; F. Javier Gutiérrez, director de La espera, i el serbi Nikola Petrovic i els principals membres de l’equip tècnic i artístic de Mudbrick.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA