Cinema

festival de cinema

Films sobre Pete Doherthy i Robert Gerhard guanyen l’In-Edit 2023

El certamen de documentals musicals es va clausurar ahir amb una gala a la sala Razzmatazz de Barcelona

La 21a edició, que acaba avui, ja ha superat els 33.000 espectadors de l’any passat

El festival de cinema documental musical In-Edit ha tancat aquest cap de setmana la seva 21a edició premiant Pete Doherthy: Stranger in My Own Skin, de Katia de Vida, com a millor documental musical internacional, i Revolutionary Quartet: l’enigma Gerhard, de Xavier Bosch i Josep Badell, com millor documental estatal. Dol i fa sol, de Maria Besora i Pep Garrido, han guanyat el premi al millor curt documental musical. El certamen va celebrar la gala de clausura ahir a la nit a la sala Razzmatazz de Barcelona, però avui encara ofereix projeccions.

L’In-Edit ha premiat Pete Doherthy: Stranger in My Own Skin per ser “commovedora i una carta d’amor audaç i poètica a la vida, la passió i l’essència de la música”. És un retrat signat per Katia de Vida, dona del protagonista, però no és “un homenatge unidimensional”, segons ha comentat el jurat, que n’ha valorat la narració en primera persona i el fet que el protagonista “brinda a l’audiència una comprensió sobre les veritables arrels de la música”, segons recull l’agència ACN.

Revolutionary Quartet. L’enigma Gerhard, premiat com a millor documental musical estatal, segueix el recorregut vital i professional dels membres del Quartet Gerhard, formació de corda catalana que triomfa internacionalment. A partir de les seves vivències, anem descobrint i coneixent Robert Gerhard, el gran oblidat de la música catalana. Es tracta, probablement, del compositor més important de Catalunya i un dels més destacats de la història de la música, considerat, per alguns autors, el pare de la música electrònica. El documental es veurà pròximament al programa El Documental del canal 33.

El jurat ha concedit una menció especial a l’obra d’Andreas Koefoed Music for Black Pigeons. També ha reconegut el curtmetratge Dol i fa sol de Narua Besora i Pep Garrido per la “realitat dura” que mostra i que “és necessari visibilitzar perquè la societat sol tractar la mort com un tabú”, segons el jurat.

In-Edit ha batut el rècord d’espectadors en la seva 21a edició. A falta de saber les xifres definitives –avui encara hi ha sessions--, ja s’han superat els 33.000 espectadors de l’any passat, amb més projeccions i més sessions esgotades que mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà