Arts escèniques

ARTS ESCÈNIQUES

El públic dels Butaca premia ‘Tots eren fills meus’, ‘Dirrrty boys’i ‘L’alegria que passa’

Els premis Butaca han repartit la majoria de guardons en tres espectacles: Tots eren fills meus (5); L’alegria que passa (5) i Dirrrty boys (4). El Lliure va voler reprogramar el seu èxit de la temporada passada Tots eren fills meus, però va ser impossible per l’agenda del repartiment. L’alegria que passa sí que prepara una reposició al Poliorama, d’aquí a poques setmanes, després de completar una gira per Catalunya, que serà la darrera de Dagoll Dagom. Dirrrty boys va ser una de les sorpreses de petit format i també es reprogramarà a l’Off Villarroel a l’abril maig vinent.

De les onze nominacions del clàssic d’Arthur Miller, la producció n’ha guanyat cinc: Butaca a l’espectacle, l’actriu (Emma Vilarasau), l’actor (Jordi Bosch), l’actor de repartiment (Quim Àvila) i l’escenografia (Alejandro Andújar). Pel que fa a L’alegria que passa (que ha superat Golfus de Roma, que partia amb vuit nominacions) ha rebut el Butaca al musical, l’actriu (Àngels Gonyalons), l’actor (Eloi Vila, també premiat pel seu paper a Golfus de Roma), l’espai sonor (Jordi Ballvé) i la composició musical (Andreu Gallén). Pel que fa a Golfus, a més de Vila s’hi afegeix vestuari (Montse Amenós) i caracterització (Núria Llunell). La sorpresa va ser la confirmació de Dirrrty boys com el millor espectacle de petit format, actor revelació (Martí Cordero), il·luminació (Paula Costas) i text (Gerard Guix). Significatius són els dos Butaques d’Amèrica per a l’actriu de repartiment (Mireia Aixalà) i la revelació (Tamara N’Dong). Clara Segura s’ha endut el Butaca a la direcció per La trena, que, com Amèrica, també es reposarà als teatres de Focus. Pel que fa a dansa, s’ha confirmat el predomini de nominacions d’Odissea: les cinc nominacions s’han convertit en millor peça de dansa, coreografia (Maria Rovira) i ballarina (Ariadna Jordan). Àngel Duran ha guanyat el Butaca al ballarí, i Momo, de la Cia Anna Roca, el Butaca al millor espectacle infantil (que s’afegeix al que van rebre en els Premis de la Crítica del 2015)

El rècord de votacions (16.000 vots) ha permès de desconcentrar els guardons. El 2021, fins a vuit Butaques es va endur l’adaptació de Canto jo i la muntanya balla. I el 2022 L’oreneta (5) i Cantando bajo la lluvia (8) en van sumar 13 de la vintena que s’entreguen anualment.

Enguany, el Butaca honorífic ha estat per celebrar els 30 anys de Pallassos Sense Fronteres, una campanya internacional impulsada per Tortell Poltrona per dur un somriure als camps de desplaçats d’arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA