Arts escèniques

cultura

El teatre municipal de Girona presenta una programació que combina risc i tradició

Un total de 26 espectacles que inclouen teatre, òpera, dansa, circ, noves teatralitats i música es podran veure del gener al maig de 2024

El Teatre Municipal de Girona ha presentat avui la programació de la temporada 2024, que combina risc i tradició amb noms com Carlota Subirós, Oriol Broggi, Victoria Szpunberg, Jordi Casanovas o Pablo Messiez. Amb el lema “Tot teu”, el teatre municipal expressa les ganes de cultivar una relació amb el públic basada en la confiança mútua, i ho fa a través d’una programació de qualitat, compromesa, diversa i en clau contemporània. Aquesta està formada per un total de 26 espectacles que inclouen teatre, òpera, dansa, circ, noves teatralitats i música. “El Teatre Municipal és un pilar fonamental per garantir l’accés de tots els gironins i gironines a la cultura, per garantir que l’èxit cultural és per a tothom”, ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, durant la roda de premsa de presentació de la programació que ha realitzat juntament amb la directora d’Arts Escèniques del consistori, Elena Carmona.

Enguany es vinculen les comunitats a la creació d’alguns espectacles de la temporada, com és el cas dels creadors Aurora Bauzà i Pere Jou, que treballen amb un cor local en l’espectacle A BEGINNING_expanded version. També s’aborden temàtiques que ens preocupen com a societat, com la mirada contra el racisme de “La Ciudad de los Otros”, de la companyia colombiana Sankofa, que delata la manca d’oportunitats per a persones que per generacions han estat marcades per la discriminació ètnica; o el capitalisme voraç, a partir de la pregunta de quins llocs i cultures li oposen resistència, que és el punt de partida per a Imperi, la nova creació de la companyia La Conquesta del Pol Sud, que s’estrenarà el gener al municipal.

La nova temporada parla de la violència contra les dones amb “Jauría”, dirigida per Miguel del Arco amb dramatúrgia de Jordi Casanovas, i posa el focus en la salut mental durant el mes de març amb un cicle d’espectacles, xerrades i tallers organitzat conjuntament amb La Planeta i en col·laboració amb Escenaris Especials. En aquest sentit, el Teatre Municipal continua teixint complicitats amb altres espais de la ciutat, públics i privats, i fins i tot de l’àrea metropolitana i comarques gironines. És el cas de La Marfà – Centre de Creació Musical, el Centre Cultural La Mercè, el NEU! Festival, la Quinzena de la Dansa Metropolitana o el Mercat de les Flors. Aquesta temporada s’estrenen dues creacions que van passar pel teatre municipal en la seva fase de creació: la ja nomenada Imperi, de La Conquesta del Pol Sud, i Hola, Ràbia! de la companyia La Banda. Pel que fa a la creació de proximitat, 9 propostes de la temporada (32%) compten amb equips artístics de comarques gironines. És el cas de la dramatúrgia de La nostra ciutat, el nou muntatge de Ferran Utzet produït pel Teatre Lliure, que és del gironí Llàtzer García; de Martí Peraferrer, que forma part de l’elenc de Pare nostre mare nostra, que es veurà en format de lectura dramatitzada a l’auditori del Centre Cultural La Mercè, o de la companyia Impàs, que impartirà un taller de dansa en família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid