Altres

UNIVERSITAT

La UdG investirà doctor ’honoris causa’ Ulises Cortés

L’investigador, especialista en intel·ligència artificial, treballa en el Barcelona Supercomputing Center

La Universitat de Girona (UdG) investirà l’investigador i especialista en Intel·ligència Artificial (IA) Ulises Cortés (Ciutat de Mèxic, 1960) doctor honoris causa el 14 de desembre a les dotze del migdia, segons recull una informació de l’Acn. La universitat ha decidit entregar el reconeixement a Cortés per la seva contribució en les tecnologies d’IA i per ser un referent en la suma d’intel·ligències, un dels conceptes que marca el pla estratègic del a UdG 2030. Ulises Cortés és catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment treballa en projectes de recerca en el Barcelona Supercomputing Center com a coordinador científic del High Performance Artificial Intelligence Group.

Ulises Cortés ha participat en 50 projectes d’investigació en informàtica i intel·ligència artificial al llarg de la seva trajectòria professional, la meitat d’ells tenia finançament internacional. A més ha publicat 70 articles en revistes cientificotècniques indexades, 5 llibres i ha fet més de 150 intervencions en congressos internacionals.

L’investigador és un referent mundial en l’àmbit dels Environmental Decision Supprt System (EDSS, Sistemes Ambientals d’Ajut a la Decisió). En aquest àmbit ha col·laborat amb alguns dels grups de recerca de la UdG. La seva tasca no es basa només en conceptes teòrics, sinó que també ha desenvolupat una eina amb aplicació real, que persegueix el benefici social en àmbits com el medi ambient o les tecnologies assistencials.

Ara, la Universitat de Girona ha decidit investir-lo doctor honoris causa en una cerimònia a l’Aula Magna Modest Prats. Estarà presidida pel rector Quim Salvi i el padrí serà el professor i director de l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya, Albert Sabater. La cerimònia serà el 14 de desembre a les dotze del migdia.

La investidura arriba després que el consell de govern de la UdG ho acordés el 27 d’abril a proposta del consell de direcció de la universitat. Aquesta distinció s’entrega a personalitats rellevants en l’àmbit acadèmic, científic, cultural i social que han mantingut un lligam amb la UdG. En els últims anys la universitat gironina ha impulsat la condecoració de doctors honoris causa com un instrument de projecció nacional i internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA