Altres

CINEMA

’L’Acocollona’t ’ estén el terror i el fantàstic per diversos espais de Girona

L’Acocollona’t, el festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona celebrarà la seva tretzena edició de l’1 al 9 de desembre amb el cinema Truffaut i l’Auditori Josep Irla com a seus principals de les projeccions de la selecció oficial de curtmetratges a competició.

Enguany, del poc menys d’un miler rebuts d’arreu, les produccions estatals continuen sent les majoritàries en el total de 40 curts de la selecció oficial, un fet que demostra el bon estat de forma del curtmetratge nacional. A més, l’Acocollona’t acollirà la nit de disabte 2 de desembre la presentació de La mesita de noche, de Caye Casas, film català que estan triomfant als festivals de gènere de tot el món. Abans, al mateix Truffaut, hi haurà temps per les presentacions dels llibres de temàtica fantàstica Una rosa en la piedra (y otros relatos)”, d’Alicia Albares; Fifu Movies, de Fifu; i de Figueres de Por, recull de relats de terror de diverses escriptores i escriptors figuerencs.

El divendres 1 de desembre es donarà el tret de sortida a la tretzena edició des del Cinema Truffaut. El Festival, però, acostarà la fantasia i el terror arreu durant deu dies a altres racons i espais culturals de la ciutat Girona més enllà de les projeccions audiovisuals.

En aquest sentit, arriba el segon concurs de pintura ràpida Acocoràpida, en què els participants s’hauran d’inspirar en els carrers del Barri Vell per fer les seves il·lustracions de temàtica fantàstica. Per la seva banda, el refugi antiaeri, gestionat pel Museu d’Història de Girona, acollirà la xerrada ‘Basat en fets reals. Desmuntant mites del cinema’ a càrrec de Jorge Ríos. El també responsable de la ruta Girona Misteriosa aclarirà alguns mites que s’amaguen darrere de les pel·lícules de terror basades en fets reals

De la mateixa manera, es mantenen altres activitats paral·leles ja clàssiques com l’Acocoexprés, concurs de curts fets en 24 hores (2 i 3 de desembre), i d’altres recents com el segon Acocotut, el concurs de produccions realitzades per centres educatius, i l’Acococòmic, el concurs de vinyeta còmica, que arriba ja a la seva tercera edició.

L’Acocollona’t continua apostant per concursos i activitats participatives, com l’enregistrament, al Centre Cívic del Barri Vell, del pòdcast Ningú no és perfecte, el llegendari xou radiofònic de cinema, sèries i còmics conduït per Ignasi Arbat i Marta Sanz que comptarà amb la participació del traductor i doblador Lluís Comes, així com la projecció d’un film clàssic amb sorpreses juntament amb la convocatòria dels concursos de Mad Faces i Scream Girls, al Centre Cultural La Mercè. En total, el Festival estarà més d’una setmana oferint cinema d’autor de gènere i activitats paral·leles a la ciutat de Girona. A més, repartirà més de 3.000 euros en premis.

El punt final del Festival el donarà, com és habitual, l’entrega de premis que se celebrarà el dissabte 9 de desembre a les 18 h a l’Auditori Josep Irla. El Festival compta amb el suport de l’Ajuntament i la DIputació de Girona i l’ICEC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA