Llibres

LITERATURA

Éric Vuillard, Vila-Matas i Sergi Pàmies, al Mot del desè aniversari

El festival de literatura de Girona i Olot tindrà una edició especial comissariada per Xavier Pla i estarà dedicat a l’autoficció

Marta Marín-Dòmine, Gabriela Wiener, Laura Ferrero i Flàvia Company, altres autores confirmades

Amb el lema Des de dins. La literatura i el jo, el festival Mot de literatura de Girona i Olot se celebrarà entre el 14 i el 23 de març amb una edició especial per commemorar el seu desè aniversari. Els primers autors confirmats són Éric Vuillard, Enrique Vila-Matas, Sergi Pàmies, Laura Ferrero, Flàvia Company, Marta Marín-Dòmine i Gabriela Wiener, que conversaran sobre l’autoficció literària sota el comissariat del professor de literatura contemporània de la Universitat de Girona Xavier Pla, expert en els mecanismes de ficció autobiogràfica de Josep Pla i que al seu llibre més recent, El soldat de Baltimore, tracta precisament de les múltiples manifestacions d’aquest gènere i les seves controvèrsies.

Les sessions tindran lloc del 14 al 16 de març, a la seu d’Olot, i del 21 al 23 de març, a la de Girona, i se centraran en l’escriptor, en la seva mirada i en les seves sensibilitats. Els autors convidats en aquesta edició escriuen en primera persona des de gèneres molts diversos: autobiografia, autoficció, autoretrat, assaig, crònica periodística o dietari de viatges, àmbits en els quals abunden les autobiografies fictícies, els desdoblaments del jo, les deformacions de la personalitat i els autoretrats transvestits, temes que sortiran al llarg de les diferents taules del Mot.

D’acord amb Xavier Pla, “el festival busca identificar les últimes notícies del jo aparegudes en la narrativa i la poesia actuals, i també en totes les formes de no-ficció, que cada dia tenen més lectors”. De fet, el comissari del Mot ha detectat que “en la literatura que es fa avui apareixen noves aliances entre novel·la i història, l’autoficció i les seves variants es consoliden, es reforça la novel·la-assaig, triomfen els llibres de viatges, físics i intel·lectuals, i s’incorporen modalitats d’escriptura que provenen del periodisme”.

Per tal de celebrar les deu edicions del Mot, s’organitzaran diverses accions tant abans com durant el festival, que es presenta amb una imatge gràfica dissenyada per Cristina Masferrer i Roser Arimany, de l’estudi creatiu El Vol de Girona: la silueta d’una figura humana, amb gest interioritzat, que convida a endinsar-se en un món imaginat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA