Patrimoni

tarragona

L’amfiteatre romà recuperarà l’accés original a l’arena

L’amfiteatre romà de Tarragona recuperarà l’accés original a l’arena per als visitants durant el 2024. És una de les intervencions que es faran al monument durant l’any que ve, segons ha explicat en una entrevista a l’ACN el conseller de Patrimoni de la ciutat, Nacho García. En els pròxims mesos també es redactarà el pla director del monument, que ha de marcar “el full de ruta del manteniment i les obres que es puguin fer en els pròxims anys”, així com el “discurs museogràfic”. Per dur-lo a terme García confia que ben aviat se signi un nou conveni de col·laboració amb la Generalitat pel qual cadascuna de les dues administracions aportarà 100.000 euros anuals durant quatre anys que es destinaran a projectes de conservació del patrimoni romà inclòs en la declaració de patrimoni de la humanitat.

Paral·lelament durant l’any que ve hi ha una partida municipal de 150.000 euros que servirà per recuperar l’accés original a l’arena i retirar la passarel·la actual, així com per fer millores en el sistema d’evacuació de les aigües pluvials a l’entorn de la porta Triumphalis. El responsable de Patrimoni municipal també hi afegeix que el públic “no podrà tornar a pujar a les grades” i no fixa un termini perquè això pugui tornar a passar. De tota manera, assegura amb fermesa que “mai no hi va haver cap problema de seguretat per als visitants” quan se’n va clausurar l’accés el 2018, tot i els informes tècnics que advertien de la fragilitat de la zona. L’amfiteatre és un dels monuments que es podria veure beneficiat del conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat. També amb l’Incasòl l’Ajuntament està en converses per reprendre els treballs a la muralla, en concret al tram que afecta el pas de ronda i el fortí Negre, en ple passeig Arqueològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència