Música

El president Aragonès clou l’Any Alícia de Larrocha

Durant l’any de commemoració s’han celebrat múltiples actes, concerts i recitals en homenatge a la gran pianista i una exposició al Palau Robert sobre la seva amistat amb Victòria dels Àngels

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat aquesta tarda l’acte de cloenda de l’Any Alícia de Larrocha, on ha afirmat que cal “reivindicar una de les pianistes més rellevants del segle XX”. L’Any Alícia de Larrocha coincideix amb la celebració del centenari del naixement de la pianista catalana que, segons el cap de l’executiu, va tenir “la capacitat de trencar sostres de vidre” i “fer-ho a través d’un talent i d’una qualitat artística inqüestionables”. El president ha posat en valor la seva habilitat per “emocionar auditoris sencers” i, per aquest motiu, l’ha situat com “un referent per a les noves generacions de músics del país i per a nenes i dones”.

Tal i com ha explicat el president de la Generalitat “cal cuidar, preservar i impulsar la cultura” i ha afegit que això vol dir “saber mantenir viva la memòria i el llegat de grans figures com la de l’Alícia de Larrocha”. Aragonès ha aprofitat la seva intervenció a l’acte per “agrair la col·laboració i la feina” de tots els que han participat en la commemoració del centenari del naixement d’Alícia de Larrocha.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha celebrat aquesta commemoració dedicada a “una de les millors pianistes del món” i “descobrir també la seva vessant –menys coneguda– com a compositora”. Garriga ha posat en valor també que Alícia de Larrocha fos “pionera en un món d’homes, obrint-se camí gràcies a la seva passió i a una feina incansable” i ha destacat el seu fort compromís amb l’ensenyament de la música, sent un “exemple de futures vocacions i talents”.

L’acte ha comptat també amb la participació de la comissària de l’Any i filla de De Larrocha, Alícia Torre; la pianista Alba Ventura, actual directora de l’Acadèmia Marshall, i Josep Maria Prat, promotor cultural i director d’Ibercamera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Mor Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona
ART

Les Bernardes ofereix una mirada a la cultura africana

Salt