Música

Música

Colin Burgess, el primer bateria d’AC/DC

Només va formar part de la prestigiosa banda durant el primer any, ja que el febrer del 1974 en va ser acomiadat per haver pujat als escenaris ebri

El primer bateria que va tenir la banda de hard rock australiana AC/DC, Colin Brugess, va morir dissabte, als 77 anys, segons ha comunicat el grup a través d’un missatge a Instagram.

Va néixer a Sydney (Austràlia) l’any 1946, i va entrar en el món musical als 22 anys sent el bateria del grup The Masters Apprentices (1968-1972). Un grup de rock liderat per Jim Keays que va aconseguir grans èxits com 5:10 Man, Think about tomorrow today, Turn up your radio i Because I love you. Durant aquesta primera etapa, va ser reconegut amb dos premis (1970 i 1971) com el millor bateria segons la revista de música australiana Go-Set.

El novembre del 1973 va ser contractat per un nou grup de música rock que s’acabava de formar a la ciutat de Sydney, eren els AC/DC dels germans Malcolm Young i Angus Young. Burgess es va convertir en el bateria original de la banda, però al cap d’un any, el febrer del 1974, en va ser acomiadat per haver-se presentat borratxo als escenaris, i va ser substituït per Phil Rudd. Durant aquell primer any, la banda va fer el seu primer concert oficial (31 de desembre del 1973, a Sydney), i solia tocar versions dels Rolling Stones, Chuck Berry i The Beatles, tot i que també va gravar algun tema propi com ara Can I sit next to you, girl.

Acabada l’etapa amb AC/DC, Burgess va continuar tocant en un nou grup anomenat His Majesty, format pel seu germà Denny, la cantant japonesa Yukiko Davis i el guitarrista Spike Williams. Van tenir un cert recorregut, fins que el 1988 es va dissoldre. Aleshores, ell i el seu germà van fundar una banda nova, The Burgess Brothers Band, que més tard va ser anomenada Burgess Burgess, amb la qual van publicar Top of the world (Ode to Jimmy), l’any 2001.

Ja més recentment, també va tocar per a un projecte anomenat Guitar Heroes, que presentava alguns dels millors guitarristes veterans d’Austràlia, i va entrar a formar part de la Dead Singer Band, un grup que es dedicava a retre tributs a cantants australians morts.

En la publicació que han fet els AC/DC, l’han volgut recordar no només com el seu primer bateria, sinó també com un músic de llarga trajectòria i molt respectable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid