Música

música

El talent jove de la JONC, reunit a Salou i Barcelona

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya ( JONC ) inicia l’any amb el seu tradicional Encontre de Nadal, que arriba a la 111a edició. Noranta músics de 18 a 25 anys d’arreu del país conviuran del 2 al 5 de gener a Salou, on preparen un “ambiciós repertori” que presentaran aquesta setmana a Salou i a Barcelona. A l’orquestra se li sumaran 11 professors de la BandArt, liderada pel serbi Gordan Nikolic com a concertino director, per interpretar la Simfonia número 8 de Beethoven i la Simfonia número 35 en re major, “Haffner”, de Mozart. Els concerts tindran lloc el dimecres 3 de gener a la residència d’avis de Salou, el dijous 4 al Teatre Auditori de Salou i el divendres 5 a L’Auditori de Barcelona .

Encontre dels Alevins

D’altra banda, els músics més joves de la JONC, els menors de 19 anys, celebren el seu 50è Encontre del 29 al 31 de desembre i del 7 al 9 de gener a l’Esmuc i a L’Auditori de Barcelona. La JONC Alevins rep en aquest encontre classes magistrals d’11 professors prestigiosos, per treballar la suite Somni d’una nit d’estiu, de Mendelssohn. Aquesta obra es presentarà en directe el diumenge 7 de gener (funció familiar) i el 8 i 9 de gener (funcions escolars) a L’Auditori de Barcelona. Aquests concerts formen part del projecte Somnis de músics. Es tracta d’una coproducció de la JONC i del servei educatiu de L’Auditori, amb la direcció musical de Manel Valdivieso i la direcció escènica i coreogràfica de Marta G. Otín i Fàtima Campos, i la contribució vocal del Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers.

30è aniversari

El curs 2023/24 és especial per a la JONC perquè compleix 30 anys d’història. La formació va néixer el setembre del 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 va passar a dir-se JONC. Aquell any també es va constituir la Fundació JONC per aglutinar el nombre creixent d’iniciatives que anaven prenent forma en el seu si. El patronat de la Fundació JONC està integrat per diversos representants de la Generalitat de Catalunya i del cercle cultural i musical català.

El projecte de la jove orquestra va ser dirigit per Josep Pons des de la seva fundació fins al 2001, any en què Manel Valdivieso en va agafar el relleu com a director artístic. Els objectius principals de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya són, des de la seva fundació, facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país, complementant així la tasca que en aquest terreny es desenvolupa als conservatoris i centres superiors, i col·laborar activament en la seva inserció professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona