Cinema

CINEMA

El món cultural acomiada Ventura Pons

Representants del món cultural i la societat civil han acomiadat aquest dijous el director de cinema Ventura Pons, mort de forma sobtada als 78 anys. En una cerimònia laica al Tanatori de Les Corts de Barcelona amb unes 300 persones, familiars i amics han celebrat el caràcter vital del cineasta, la vida plena d’amor i passió pel cinema i el país. En el comiat han reclamat que Pons continuï tenint un reconeixement a Catalunya com a activista cultural prolífic i han afirmat que és dels professionals que ha fet “més” pel cinema català. “És una persona que mereix alguna cosa més que un homenatge. Estem acostumats a oblidar ràpid les coses. No podem passar pàgina del Ventura. Això no pot passar”, ha reclamat, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, l’amic de Pons Ignasi Millet.

Per la seva banda, el secretari de Ventura Pons, Miquel Rey, ha sentenciat que, per al cineasta, la vida era una festa i que la cerimònia no podia ser únicament tristesa. “Se t’ha deixat una mica en l’oblit, i això no és just”, ha assegurat. Rey ha anunciat que el cineasta va començar a escriure el 2019 un dietari sobre la seva parella, que és totalment inèdit. També ha emplaçat amics i familiars a participar de l’homenatge de dilluns que ve a la Filmoteca de Catalunya.

La cerimònia de comiat ha comptat amb una àmplia representació de la cultura catalana. S’han acomiadat del cineasta personalitats com la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el regidor de Cultura i Indústries Culturals de Barcelona, Xavier Marcé; la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell; la presidenta de l’Ateneu Barcelonès, Isona Passola; el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, o la vicepresidenta de la CCMA, Àngels Ponsa. L’homenatge també ha reunit companys del sector com ara la directora de cinema Rosa Vergés, el dramaturg Sergi Belbel, els directors Mario Gas i Carlos Benpar o els intèrprets Joan Pera, Francesc Orella, Mingo Ràfols, Mont Plans, Roger Coma, Amparo Moreno i Dafnis Balduz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Patrimoni

El Museu Castell de Peralada exposa a Madrid una mostra sobre la gènesi de la seva col·lecció

Peralada
lletres

Homenatgen Feliu Formosa en ocasió del seu proper 90è aniversari

barcelona
art

Els promotors del fallit Hermitage de Barcelona negocien ara amb Carmen Thyssen

barcelona
FIGUERES

El Festival de Jazz de Figueres torna després de dos anys amb una nova direcció

figueres
música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS