Cinema

Cinema

Amics i família reten tribut a Ventura Pons en un acte del govern a la Filmoteca

Amics i col·laboradors del cineasta Ventura Pons l’han homenatjat aquest dilluns en un acte impulsat pel govern de la Generalitat a la Filmoteca de Catalunya. Actors de les seves pel·lícules com ara Josep Maria Pou, Enric Majó, Amparo Moreno, Joan Pera, Mercè Pons, Maria Molins, Roger Coma i Mingo Ràfols, entre d’altres, han tingut paraules de record per al director, que va morir dilluns de la setmana passada. L’acte, en què també ha intervingut la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha acabat amb la projecció del film Actrius (1996).

El govern ha organitzat l’acte a la sala gran de la Filmoteca, amb la col·laboració de la productora de Pons, Els Films de la Rambla, i l’Acadèmia del Cinema Català, la presidenta de la qual, Judith Colell, també ha tingut paraules de record per al director d’Amic/amat.

En declaracions a l’ACN, el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, ha afirmat que la “sincronia i la complicitat de la Filmoteca amb Ventura Pons era absoluta” i que va trucar a la família l’endemà de la seva mort i va oferir la Filmoteca per al que calgués. “Em van dir que volien fer una festa per acomiadar el Ventura i això hem fet.”

Miquel Rey, de la productora Els Films de la Rambla, ha dit que han volgut “fer un homenatge als actors, als tècnics i a tothom que era amic de Ventura Pons”. Considera que ell estaria content d’aquest acte, tot i que pensa que amb el temps se l’ha anat oblidant. “Al nostre país oblidem molt ràpid, com és el cas de la Carulla i la Colita. Hem de fer alguna cosa perquè això no passi i continuïn en la nostra memòria”, ha declarat. L’acte ha acabat amb la projecció d’un dels seus films més destacats, Actrius (1996), adaptació de l’obra teatral de Josep M. Benet i Jornet E.R., protagonitzada per Núria Espert, Rosa M. Sardà, Anna Lizaran i Mercè Pons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid