Altres

Equipament cultural

L’Auditori de Girona tanca el 2023 amb més de 44.000 espectadors

La nova temporada s’inaugurarà aquest diumenge 14 de gener amb el recital líric del tenor Javier Camarena i la presentació de “Signes”, la primera de les intervencions artístiques de Playmodes, artista convidat del 2024

Pocs dies abans de començar la nova temporada, l’Auditori de Girona fa balanç del 2023 amb una valoració molt positiva dels diversos projectes de l’equipament i de la programació artística, que ha estat avalada per l’àmplia assistència de públic amb un total de 44.370 espectadors i espectadores –una xifra que suposa un increment del 9% respecte al 2022– i una ocupació mitjana del 80% en els concerts de pagament.

La xifra total, fa referència a la programació organitzada directament des de l’Auditori de Girona i no s’hi sumen els assistents a concerts organitzats per promotors externs i altres activitats culturals que es desenvolupen a l’equipament. “Any rere any, l’Auditori agafa protagonisme a la ciutat i ja és un equipament referent per acostar la cultura a tots els gironins i gironines”, ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona i president del Comitè Executiu de la Fundació Auditori Palau de Congressos, Quim Ayats.

El 2023 ha estat un any clau per al projecte Auditori Obert. Aquest programa social i educatiu ha implementat noves iniciatives amb l’objectiu de vetllar per a l’accessibilitat en l’àmbit de la cultura, com ara el sistema de comunicació per a persones amb discapacitat auditiva; l’Espai Calma, per a usuaris i usuàries que necessitin un espai de tranquil·litat i recolliment durant els concerts; la cantata Cantagran per a majors de 60 anys; el Servei de Cangur en diversos concerts, i Un matí d’orquestra, unes sessions dirigides a col·lectius en situació de risc d’exclusió social.

Aquest diumenge 14 de gener, l’Auditori de Girona inaugurarà la nova temporada amb el recital líric del prestigiós tenor Javier Camarena, i la presentació de Signes, la primera de les intervencions de l’artista convidat del 2024, Playmodes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA