Art

ART

L’exposició d’Antonio López a Barcelona tanca amb més de 72.000 visitants

L’exposició d’Antonio López a La Pedrera va tancar diumenge després de rebre més de 72.000 visitants, segons la Fundació Catalunya. L’exposició ha estat la primera retrospectiva que s’ha fet a Barcelona de l’artista, considerat el representant per excel·lència del moviment realista espanyol de la segona meitat del segle XX i un dels pintors més cotitzats de l’Estat. La Pedrera ha reunit un centenar d’obres –entre pintura, escultura i dibuix– procedents de diferents col·leccions públiques i privades.

L’organització apunta que la mostra ha permès traçar un recorregut per la trajectòria artística d’Antonio López (Tomelloso, 1936) al llarg de set dècades de treball, des de les primeres obres de joventut, dels anys cinquanta, fins a la seva producció més recent.

Estructurada en blocs temàtics, el muntatge ha posat de manifest com alguns dels motius sobre els quals reflexiona l’artista persisteixen i evolucionen al llarg de la seva carrera, com els interiors domèstics, les natures mortes, la figura humana, els paisatges i les vistes urbanes, principalment de Madrid. López només té en la realitat un punt de partida, en el qual el procés és tan important com l’obra acabada: “una obra no s’acaba mai, sinó que arriba al límit de les seves pròpies possibilitats”, apunta l’artista. López intenta captar el que roman de la realitat que ens envolta, eliminant-ne artificis i detalls innecessaris, així com capturar el moment en què la llum i els objectes assoleixen, a través de la mirada del pintor, el màxim grau possible de bellesa.

Aquesta primera exposició monogràfica que se li dedica a Barcelona ha estat organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera en col·laboració amb el Drents Museum (Assen, Països Baixos). També s’havien establert aliances amb el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música, el MNAC, la Fundació Sorigué, l’ESMUC i el Cercle Artístic de Sant Lluc, fent que tota la ciutat de Barcelona “respiri López”.

D’altra banda, la Fundació Catalunya La Pedrera està treballant en una línia de projectes audiovisuals lligats a les exposicions, que s’ha iniciat amb les filmacions dedicades a tres artistes contemporanis de prestigi: Jaume Plensa, Miquel Barceló i el mateix Antonio López. Són tres audiovisuals de creació pròpia realitzats pel director de fotografia Josep Maria Civit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA