Altres

cultura

Horacio Seguí, el fotoperiodista cultural i esportiu més carismàtic del segle XX

Gran part de la seva obra està dipositada al FC Barcelona i a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

El fotògraf Horacio Seguí López (Barcelona, 1930) va morir ahir a l’edat de 93 anys, segons ha informat la família a través de les xarxes socials. Era conegut com un dels fotògrafs més carismàtics de la segona meitat del segle XX, i la seva trajectòria com a fotoperiodista va ser recollida en el llibre La meva vida en un clic (2017), de l’editorial Base.

Va començar treballant al Banco Hispano-americano, però a partir del 1963, de forma autodidàctica, va decidir iniciar-se en el món de la fotografia. Durant aquesta mateixa dècada, va ser reporter gràfic de revistes com Sábado Gráfico, Discóbolo i Velocidad. El seu desig era capturar moments inoblidables i va començar a assistir a esdeveniments musicals d’arreu d’Europa com el festival de Sanremo, el Mediterrània o l’Eurovisió. Per exemple, són fotografies seves les que van capturar Massiel entonant el La la la, que va acabar guanyant el concurs d’aquella edició (1968). A més, també va retratar altres estrelles il·lustres com The Beatles, Núria Feliu, el Dúo Dinámico o Joan Manuel Serrat.

L’any 1968 va fundar el seu laboratori fotogràfic. A partir d’aquest moment comença a interessar-se per la fotografia esportiva. Va fer el seguiment de diversos clubs catalans de futbol i bàsquet, així com d’altres esports més minoritaris. Però sobretot va dedicar-se a seguir el FC Barcelona. Al llarg de més de 40 anys de carrera l’agència de Seguí va arribar a acumular 250.000 fotografies del club blaugrana, entre les quals destaca la fotografia més icònica de Johan Cruyff: la del gol impossible en el partit contra l’Atlético de Madrid (1973/1974) que li va valer el sobrenom de l’Holandès Volador.

Va fer múltiples exposicions, va col·laborar en mitjans esportius, va ser fundador de l’Associació Nacional d’Informadors Gràfics de Premsa, que va presidir a Catalunya (1978-1989), va rebre premis de tota mena, i part del seu fons el va dipositar al FC Barcelona i a l’Arxiu Nacional de Catalunya. L’any 2021 va exposar el seu llegat al Col·legi de Periodistes de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA