Música

MÚSICA

Les promotores de concerts facturen el doble que les sales, però donen feina a menys gent

La indústria de la música genera 850 milions d’euros anuals a Catalunya, segons un informe elaborat pel Govern i la fundació Barcelona Music Lab que posa de manifest “la importància estratègica d’aquest sector per a l’economia, la innovació i la tecnologia a Catalunya”. L’estudi conclou també que el sector està format per 379 empreses que generen més de 4.000 llocs de treball. D’aquestes empreses, 194 estan enfocades a la música en viu i generen una facturació de 697,8 milions d’euros (un 82% del total). Gairebé la meitat d’aquestes iniciatives (85) es dediquen a la indústria auxiliar per als espectacles en directe, mentre que una quarta part (46) són promotores de concerts i festivals. Les sales de concerts són 39, les companyies de producció d’esdeveniments, 21, i les de venda d’entrades, finalment, 3.

Pel que fa a la facturació en aquesta activitat empresarial, les promotores ingressen 331,7 milions d’euros anuals, un 39% del pastís del sector de la música en viu. Es tracta d’una xifra superior a les sales de concerts, que en generen menys de la meitat: 158,4 milions d’euros. Tanmateix, dels 2.973 llocs de treball que fan possibles a Catalunya els espectacles en directe, al voltant d’un terç (1.086) estan lligats a les sales de concerts. Això suposa gairebé el doble dels treballadors de promotores, 604, que generen, però, el doble de facturació que els locals.

Segons Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat , “l’ecosistema musical a Catalunya és molt ric” i el país “disposa dels actius per atraure noves inversions i projectes de negoci, especialment aquells que vulguin establir el seu centre d’R+D al nostre país”. per Miquel Curanta, director de la Barcelona Music Lab, per la seva banda, “Catalunya compta amb actius i factors diferencials que configuren un ecosistema únic a Europa, més enllà del fet de comptar amb grups de música i artistes reconeguts internacionalment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona