Altres

Cultura

Horacio Seguí i la fotografia de Cruyff

La mítica fotografia de “l’holandès volador” va ser atribuïda durant molts anys a Horacio Seguí, però la veritat és que va ser el seu germà qui va prémer el botó

Ahir, divendres, ens vam fer ressò de la mort del fotoperiodista esportiu i cultural Horacio Seguí López. D’ell van sortir moltes fotografies per a la història, però n’hi ha una en concret que, tot i ser atribuïda a ell durant molts anys, va ser obra del seu germà, Rafa Seguí (Barcelona, 1949).

El 22 de desembre de 1973, els aficionats culers van presenciar un gol inoblidable a l’estadi. El partit era contra l’Atlético de Madrid i el resultat era d’empat a 1. Johan Cruyff, que feia només dos mesos que havia debutat en el club, va marcar el gol del desempat amb un salt acrobàtic, allargant la cama en l’aire. Aquest gol li va valer el sobrenom de “l’holandès volador”, però no hauria quedat immortalitzat per a la història si allà un jove fotògraf no hagués fet clic en el moment precís.

Horacio Seguí havia muntat una agència de fotografia on treballaven diversos fotògrafs i, entre altres treballs, es dedicava a fer el seguiment del FC Barcelona. Durant 49 anys, aquella fotografia en concret va ser atribuïda directament al mateix Horacio. Ell, aprofitant la bona publicitat personal, no va revelar mai la veritat, fins que fa cosa d’un parell d’anys el seu germà, Rafa Seguí, que havia treballat per a la seva agència entre els anys 1965 i 1974, va explicar en una entrevista la història real. Per corroborar-ho, el fotògraf Antoni Campanyà, que aquell mateix dia també era al camp al costat de la porteria, va presentar el negatiu de la foto que va fer al seu costat, demostrant efectivament l’autenticitat de la història. Poc després, Horacio va reconèixer-ho i va enviar una carta al seu germà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA