Art

La bisbal d’empordà

El Terracotta Museu mostra l’exposició de ceràmica artística ‘Enrajolats’

Es tracta de peces de peces de ceràmica mural dissenyades per dos ceramistes locals, Irina Grosu i Josep Motas, de l’estudi Bussoga

El Terracotta Museu i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal han inaugurat l’exposició Enrajolats de l’estudi Bussoga, que es pot visitar fins al 14 d’abril a l’espai La Peixera. Es tracta de l’obra de de dos ceramistes locals que destaquen pel disseny de les seves peces de ceràmica mural de gran qualitat: Irina Grosu, amb formació especialitzada en Art mural ceràmic en la Universitat nacional d’art “George Enescu” Iasi (Romania), i en Josep Motas, llicenciat en Disseny industrial per la Universitat de Girona i especialitzat en Disseny d’interiors per l’Escola d’Art i Disseny Deià.

Va ser l’any 2012 quan aquests dos creadors van presentar la seva obra de manera conjunta sota el nom comercial de Bussoga, un projecte artístic i empresarial que parteix de la ceràmica de revestiment tradicional decorada amb la tècnica de la serigrafia. La serigrafia és una tècnica de gravat d’origen oriental que es va introduir a la ceràmica a meitats dels anys cinquanta del segle XX, i va tenir un paper rellevant en la indústria bisbalenca de revestiment ceràmic durant les dècades dels seixanta i setanta. Bussoga recupera aquesta tècnica tradicional amb una perspectiva moderna, optant per tirades més curtes i amb un procés més proper a l’artesania. Els seus dissenys presenten peces amb motius que juguen amb la repetició, utilitzant estampats actuals i innovadors, amb un estil influenciat pel Pop Art.

I en aquesta línia, l’exposició ‘Enrajolats ofereix un conjunt de peces que es diferencien de la seva producció més habitual. Al costat dels murals amb rajoles serigrafiades, els visitants també podran veure altres tècniques com un mural amb relleu fet a partir de motlles de premuda i on es continua jugant amb el concepte de la repetició. També s’hi exposen peces realitzades a través de la tècnica de l’alicatat, o sigui, utilitzant rajoles cuites i tallades amb alicates que es convinent per formar nous motius, des de peces murals fins a creacions tridimensionals com una taula amb forma de porc.

Actualment, els membres de l’estudi Bussoga compaginen el seu projecte artístic amb la docència, la Irina és professora de la Universitat nacional d’art George Enescu Iasi (Romania), i en Josep del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de ceràmica artística i terrisseria que s’imparteix a l’Institut de la Bisbal. Des de la creació del taller, les seves peces s’han pogut veure en exposicions d’arreu de l’estat i d’Europa, com ara a ciutats com Barcelona, Madrid, París, Roma o Iali (Romania), així com en exposicions fora d’Europa com Dubai o Mèxic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència