Arts escèniques

TEATRE

Oberta la convocatòria per al concurs de direcció del Grec

Des d’aquest dijous i fins al 7 de febrer estarà obert el termini de presentació de candidatures que optin a la direcció del Grec, el festival d’estiu de Barcelona, a partir de l’edició de l’any 2025. Les bases preveuen que la persona seleccionada s’incorpori al càrrec en data 1 de setembre de 2024.

Els requisits de participació són els d’estar en possessió d’una titulació superior i acreditar una experiència mínima de tres anys en llocs de direcció o comandament. Un cop publicada la llista definitiva de persones admeses i excloses, del 29 de febrer al 13 de març s’obrirà el termini de presentació de memòries, que seran examinades per una comissió de valoració, amb l’assessorament de representants de les associacions d’actors, directors, la dansa i les empreses teatrals de Catalunya.

En aquesta memòria, les persones candidates a la direcció hauran de sintetizar un projecte artístic i de gestió en què es desenvolupin les línies mestres de la direcció del Grec per al període 2025-2030; el paper del festival en relació als sector de les arts escèniques i la música de la ciutat; la vinculació amb altres festivals i projectes escènics internacionals, i les propostes d’innovació en relació a l’acció educativa i de promoció de públics.

La persona que resulti finalment seleccionada assumirà el càrrec prendrà el relleu de Cesc Casadesús, que ha estat al capdavant del festival durant els últims vuit anys i l’ha capitanejat en moments tan complexos com les edicions marcades per la pandèmia de la Covid-19, en què el Grec va ser l’únic festival europeu d’arts escèniques que no es va suspendre. Durant la seva etapa en la direcció del Grec, Casadesús ha completat una renovació del festival com a plataforma escènica internacional i peça clau del panorama cultural de la ciutat, segons apunta l’Institut de Cultura de Barcelona, organitzador del certamen.

El Grec és la gran cita estiuenca de la ciutat amb les arts en viu. És, apunta l’organització, un festival amb una llarga tradició que l’any 2026 celebrarà la cinquantena edició, “convertit en referent en el calendari europeu de festivals, atent a les produccions més singulars i atractives de l’escena internacional i sensible al talent local, tant des del costat del suport a la producció com des de la creació de circuits que n’afavoreixin la circulació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA