Arts escèniques

Recta final en les obres del Teatre de la Unió de Sant Cugat

La reforma ja completa del Teatre de la Unió de Sant Cugat serà una realitat enguany després que es completi la segona remesa de les obres que consisteixen a completar l’adequació escenotècnica de l’equipament. Un cop adequada, la sala de teatre haurà de passar un procés de rodatge –proves de so, d’il·luminació, adaptació tècnica–, tot i que ja podrà donar cabuda a actes de manera puntual. La previsió és que a partir del 2025 pugui oferir una programació estable d’arts escèniques.

Les obres han suposat una inversió municipal de 2,66 milions d’euros i la proposta escenotècnica ha estat redactada pel mateix equip d’arquitectes que han rehabilitat l’edifici de La Unió: Dilmé Fabré Torras i Associats. Així, aquests treballs donen continuïtat a la rehabilitació feta al conjunt de l’edifici, dissenyat per una empresa amb experiència en aquest tipus d’equipaments, perquè va ser l’encarregada, entre d’altres, de projectar la rehabilitació del Teatre Principal de Terrassa i va dissenyar el Teatre Municipal de Girona.

L’edifici de l’entitat centenària La Societat Coral Unió Santcugatenca va tancar el 2015 perquè tenia mancances de seguretat i també estructurals i es va decidir aixecar un nou equipament modern que es va acabar l’any 2019 i es va entregar un any després.

Els treballs d’adequació escenotècnica han consistit a instal·lar tots els elements necessaris perquè el teatre pugui donar cabuda a espectacles amb públic com ara les tarimes, cortinatges, teló ignífug, instal·lacions de la caixa escènica, amb sistemes de moviment d’escenografia, il·luminació escènica, sistemes i elements vinculats a l’acústica, una graderia retràctil, instal·lació de 400 butaques, mobiliari als camerinos i elements fonoreductors en el contenidor del teatre.

En una visita d’obres efectuada divendres, l’alcalde, Josep Maria Vallès, va assegurar que la seva posada en marxa “permetrà donar un fort impuls a la programació cultural de Sant Cugat” i va dir que és una “magnífica notícia per a les arts escèniques i l’activitat artística” del municipi. Vallès va estar acompanyat per la regidora de Cultura, Núria Escamilla, i el regidor d’Urbanisme, Àngel Pedrós. Per Vallès, la reforma de l’antic edifici històric de La Unió “ha servit per convertir-lo en un equipament del segle XXI”.

El Teatre de La Unió tindrà elements tècnics d’última generació per dotar aquest nou equipament cultural d’una gran qualitat, seguretat i versatilitat.

Les grades retràctils donaran una gran flexibilitat a l’equipament, que permetrà encabir fins a 400 espectadors asseguts o 800 a peu dret quan es retiri la graderia. El projecte també inclou incorporar l’equipament escenotècnic, com ara una tarima i cortinatges, a la sala Clavé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid