Música

música

Cancel·len un concert de The Tyets i Julieta a Mislata i el grup apunta a “traves administratives”

El consistori valencià al·lega que es van vendre més entrades del permès i precinta la sala Repvblicca

El concert dels artistes catalans The Tyets i Julieta que s’havia de celebrar aquest divendres a la nit a la sala Repvblicca de la localitat valenciana de Mislata es va suspendre només quatre hores abans per ordre municipal, segons informa l’ACN, citant mitjans valencians. El consistori, governat pel Partit Socialista del País Valencià (PSPV-PSOE), va al·legar que s’havien venut més entrades del permès i va optar per enviar la policia local a precintar cautelarment el local. “Hem flipat amb les notícies que afirmen que es van vendre més entrades del compte. Heu de saber que són falses. L’aforament de la sala Repvblicca porta més de 30 anys essent de més de 1.350 persones. I es van posar a la venda només 1.300 entrades pensant, precisament, en la comoditat del públic”, ha criticat el grup del Maresme, que ha parlat de “traves administratives”: “En cap cas la suspensió ha estat un problema de la promotora per haver venut més tiquets del compte, ni de la sala, ni del grup. Sinó de l’ajuntament que ha posat traves administratives a última hora”, ha insistit The Tyets en un missatge a Instagram. “Hem rebut la notícia un cop arribats tots a València. La sala està precintada per la poli i no s’hi pot fer el concert. No existeix alternativa per aforaments ni disponibilitats”, ha lamentat el grup mataroní. “Estem igual de tristos que vosaltres. Quin gran concert ens hem perdut. Ens sap molt de greu. Tornarem”, ha reblat The Tyets . Per la seva banda, la promotora Pro21Cultural –organitzadora del festival La Prèvia– ha apuntat que la suspensió del concert ha estat per “causes externes” a l’organització.

“L’ajuntament de Mislata ha precintat la sala, es veu que tenen un conflicte de normativa, llicència, permisos o similar, el cas és que fins les 16 hores no ens han comunicat el patís”, ha precisat la productora en un missatge a les xarxes socials. “Un marró per a tots: artistes, promotora, la gent de la sala, públic, periodistes que estaven acreditades, tècnics d’escenari...”, ha lamentat Pro21Cultural. “Estem abatudes pel desenllaç d’aquesta situació, i creieu-nos quan vos diguem que ho hem lluitat fins a l’últim moment. Han estat moltes les hores invertides organitzant un esdeveniment que ens il·lusionava moltíssim”, ha afirmat la promotora, que ha recordat que fa dos mesos que es van exhaurir les entrades per a The Tyets i Julieta.

Accions legals

“Des d’aquest moment procedim a la devolució de les entrades, prompte hi tindreu notícies”, ha conclòs Pro21Cultural. Finalment, la sala Repvblicca ha emès un comunicat on ha negat que sobrepassés l’aforament permès i ha carregat contra el consistori de Mislata, governat pel socialista Carlos Fernández Bielsa. “Per causes sobrevingudes alienes a la nostra voluntat, ens veiem obligats a cancel·lar el concert d’avui [ahir per al lector] de The Tyets i Julieta, i la sessió de demà [avui] de José Coll. Lamentem molt la situació i des de la sala Repvblicca esperem estar amb vosaltres al més aviat possible”, ha manifestat la sala de concerts, que ha anunciat “accions legals” contra el tancament.

“Des de l’ajuntament porten molts anys intentant tancar-nos la sala. Primer, fent una ordenança municipal per capar l’aforament del recinte que té una aforament legal de seguretat de 1.700 persones, certificat i testat pels organismes competents”, ha recordat la sala Repvblicca . “I ara han fet un pas més i ens han tancat preventivament. És a dir, no només et redueixo dràsticament l’aforament, sinó que et tanco el local perquè pressuposo que superaràs l’aforament que t’he imposat. No sabem d’on treuen això. El precinte de la sala és totalment il·legal i el procediment nul, motiu pel qual iniciarem totes les accions judicials necessàries”, han conclòs els responsables de la sala de concerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA