Música

Música

La GIO Symphonia estrena ‘La Creació del Món’ a l’Auditori de Girona

La formació gironina oferirà diumenge un concert amb música de Rebel, Milhaud i la simfonia ‘Júpiter’ de Mozart, sota la direcció de Francesc Prat

I el pianista Marco Mezquida presentarà el nou disc, ‘Tornado’, a la Sala de Cambra, acompanyat del bateria Ramon Prats i el contrabaixista Masa Kamaguchi

L’Auditori de Girona acollirà aquest cap de setmana dues propostes destacades de l’escena nacional, una de l’àmbit de les músiques modernes i l’altra, de la clàssica.

El dissabte 3 de febrer a les 20 h, la Sala de Cambra acollirà el concert de presentació de Tornado, el nou disc de Marco Mezquida. El reconegut pianista menorquí torna a l’Auditori de Girona amb aquest projecte concebut amb i per a dos vells i estimats amics amb els quals comparteix una llarga història de música, connexió i vivències a la carretera: el bateria Ramon Prats i el contrabaixista Masa Kamaguchi. El resultat ha estat un compendi de dotze peces a partir de tres personalitats musicals molt expressives i fortes, un viatge sonor que evoca la força natural d’un tornado musical. Una hora abans del concert, Marco Mezquida i el director de l’Auditori de Girona, David Ibáñez, oferiran un diàleg obert a totes les persones assistents.

Diumenge serà el torna de la GIO Symphonia (18 h) que estrenarà La creació del món, un concert amb obres de Rebel, Milhaud i Mozart amb la voluntat d’oferir un recorregut que s’emmarca en l’ancestral anhel humà de la recerca del coneixement absolut i de la creació perfecta.

Com expliquen els membres de la GIO, la creació de l’univers és un tema que ha inspirat artistes i músics al llarg dels temps. No obstant això, no va ser només la idea de la creació la que va despertar l’interès d’aquests artistes, sinó també l’existència del Caos –que es creu que va precedir l’acte de la creació–, la dels quatre elements, que es considerava que formen l’univers i, finalment, la utilització d’aquests elements per part de l’ésser humà, sempre a la recerca de la creació humana més meravellosa.

I com a obra relacionada amb el Caos hi ha Les Élémens de Jean-Féry Rebel escrita fa quasi 300 anys. Darius Milhaud va portar a terme el seu ballet La création du monde fa cent. Dues peces que seran el preludi de la Júpiter. I és que un cop creat el món, quina podria ser l’obra de creació musical humana més meravellosa? Segurament ningú s’ha posat d’acord en elegir-ne una, però la GIO Symphonia ha optat per la darrera de les simfonies de Wolfgang Amadeus Mozart. En paraules del director artístic, Francesc Prat: “En el màxim del seu geni creador, Mozart uneix en el final de la seva darrera simfonia –i d’una manera mai igualada– el rigor de l’estil fugat dels antics mestres del barroc amb la netedat i la simplicitat de la forma sonata clàssica: una victòria humana que encara dóna a aquesta simfonia un valor universal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA