Cinema

Cassà de la selva

‘Oupm’, dels cassanencs Dirty Forty’s, triomfa al 20è Correcurts de la Macca

L’equip cassanenc Dirty Forty’s, el més veterà del Correcurts i l’únic que hi ha participat tots els anys, es va proclamar ahir vencedor de la vintena edició del concurs

L’equip cassanenc Dirty Forty’s, el més veterà del Correcurts i l’únic que hi ha participat tots els anys, es va proclamar ahir vencedor de la vintena edició del concurs. Els guanyadors del primer premi (dotat amb 600 euros) van presentar Oupm, un curtmetratge que recollia diverses anècdotes a l’entorn dels elements del concurs i de la seva història. En aquesta edició s’han presentat un total de 27 treballs que havien de tenir com a elements centrals un ou, un comandament a distància i la paraula “vint”.

El segon premi (300 euros) ha sigut per uns altres veterans, els també cassanencs Germans Fardu, amb una reinterpretació molt divertida del videoclip d’Albert Pla El lado más bestia de la vida que també resumia els 20 anys del concurs. El tercer premi (200 euros) ha sigut per Gavarres Park, un remake de Jurassic Park dirigit per Ester Bertran, Guillem Muné i Aleix Cabarroques.

Pel que fa al premi Miquel Porter i Moix que atorga el Cineclub Vuitimig i la Federació Catalana de Cineclubs (premiat amb 250 euros) ha sigut per a Click, una història rodada en solitari per Paul Chris Jones que parteix del tradicional dilema de l’ou o la gallina. El premi al millor guió ha sigut per Créixer com un ou del col·lectiu Expressarte, mentre que el premi a la millor interpretació ha sigut pel protagonista d’Ou, merda.

La vintena edició del concurs, que va tenir lloc ahir diumenge, es va vestir de gala per commemorar l’aniversari, amb catifa vermella inclosa, i un petit refrigeri de celebració amb tots els assistents. El jurat aquest any estava format per Marc Plana, professor de llenguatge audiovisual i guió; Maria Àngels Mir, tècnica de cultura de l’ajuntament de Cassà; i Jordi Canyigueral, realitzador i creador del Correcurts. El jurat del Premi Miquel Porter i Moix, atorgat amb la Federació Catalana de Cineclubs, l’han format Joan Moret, del Cineclub Adler de Lloret de Mar; Montserrat Morera del Cineclub del Centre de Sarrià; i Bet Babot com a representant del cineclub Vuitimig. La projecció dels curtmetratges i l’entrega de premis es va fer en format híbrid, amb una cerimònia oberta a tot el públic i la seva retransmissió en streaming pels canals del Cineclub Vuitimig i l’ajuntament de Cassà, que ha tingut molt bona acollida.

Durant la jornada d’ahir també es va homenatjar el documentalista bisbalenc Antoni Martí, que ve rebre el premi Domènec Torrent i Gelmà en reconeixement a la seva tasca de preservació i difusió del patrimoni cinematogràfic català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA