Música

MÚSICA

Taylor Swift aconsegueix el seu quart Grammy al millor àlbum de l’any, amb ‘Midnights’

Phoebe Bridgers, amb quatre guardons, ha estat l’artista més premiada a la gala celebrada aquesta matinada a Los Angeles

La cantant nord-americana Taylor Swift ha fet història aquesta matinada amb el seu quart premi Grammy al millor àlbum de l’any, aconseguit pel disc Midnights , també reconegut com a millor àlbum de pop vocal, segons informa l’agència Efe. Swift ja va aconseguir el reconeixement al millor àlbum de l’any amb Fearless (2010), 1989 (2016) i folklore (2021), i supera així artistes clàssics com ara Frank Sinatra, Paul Simon i Stevie Wonder, que tenen tres d’aquests premis. La cerimònia de la 66a edició dels Grammy, celebrada al Crypto.com Arena de Los Ángeles, va incloure les actuacions de Dua Lipa, U2, Joni Mitchell o Billy Joel.

La cantant i compositora californiana Phoebe Bridgers va ser l’artista més guardonada de la gala, amb quatre premis: un juntament amb SZA –que partia com la gran favorita, però només va aconseguir tres dels nous premis als quals estava nominada– en la categoria de millor actuació de duo pop (Ghost in the Machine) i tres més amb el seu grup, Boygenius, a les categories de millor cançó de rock, millor interpretació de rock i millor àlbum de música alternativa. El premi a la millor gravació de l’any i el de millor actuació pop en solitari van ser per a Flowers, de Miley Cyrus, i Billie Eilish va aconseguir els premis a la cançó de l’any, per What Was I Made For?, inclosa a la banda sonora de la pel·lícula Barbie, que en total va rebre tres premis. En una nit de gran protagonisme femení també va ser reconeguda Victoria Monét com a millor nova artista. En la categoria de millor àlbum llatí de rock o música alternativa, hi van compartir guardó Juanes i Natalia Lafourcade, i el premi al millor àlbum de música tropical va ser per a Rubén Blades pel disc en directe Siembra: 45º aniversario. El millor àlbum de rock ha estat This is Why de Paramore i el premi a la millor actuació de metal ha estat concedit a Metallica, per 72 Seasons. La llista completa de premiats es pot consultar al web oficial dels Grammy .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA