Altres

guardons

Montserrat Torrent, Joan Carreras i David Bestué, entre els Premis Ciutat de Barcelona 2023

El Festival Raval’s, l’Institut Miquel Tarradell, l’exposició ‘Els nous realistes’ i l’audiovisual ‘Alteritats’ també han estat guardonats en diferents categories

L’organista Montserrat Torrent, encara molt activa als 97 anys, ha estat guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona de Música, per la seva activitat artística durant l’any 2023, especialment la gira de concerts realitzada a la ciutat de Barcelona, a Sant Felip Neri, Santa Maria del Mar i Sant Vicenç de Sarrià, a més de la publicació d’un nou treball discogràfic. D’altra banda, el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Escèniques s’ha concedit a l’actor Joan Carreras per “la seva excel·lència interpretativa en la magnífica peça Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), de Gabriel Calderón.

El Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Visuals s’ha atorgat a l’escultor David Bestué per l’exposició Ciutat de sorra, que va tenir lloc a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani, “per la seva contundència discursiva i formal basada en el treball escultòric a través d’una investigació crítica i exhaustiva sobre la història recent de Barcelona”.

També han estat premiats en altres categories el Festival Raval’s, de la Fundació Tot Raval, per “la reinterpretació de l’ocupació cívico-festiva de l’espai públic, reivindicant-lo, alhora, com a patrimoni de la ciutadania, amb una perspectiva intercultural” (Premi de Cultures populars i comunitàries); l’Institut Miquel Tarradell, per “la consolidació d’un projecte educatiu que conjuga la posada en valor de totes les llengües de la comunitat amb l’aprenentatge i l’ús del català” (Premi d’Educació); l’exposició Els nous realistes. Arquitectura catalana i balear d’ençà de la crisi del 2008, comissariada per Carme Ribas i Joan Roig, i dissenyada per Victòria Garriga (Premi d’Arquitectura, Urbanisme i Disseny), i l’audiovisual Alteritats, d’Alba Cros Pellisé i Nora Haddad Casadevall, “per l’aproximació a les dissidències sexuals i identitàries des del testimoni íntim i natural” (Cultura Digital i Audiovisual).

Els premis tenen una dotació de 9.500 euros i es lliuraran el 13 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA