Arts escèniques

DANSA

Dansa Metropolitana aborda la internacionalització

Dansa Metropolitana ja està prou madura per atrevir-se a normalitzar la programació internacional als teatres de fora de Barcelona, com pot ser la companyia Käfig, a Sant Cugat del Vallès; la Xiexin Dance Theatre, a Terrassa, o Sankofa Danzafro, a l’Hospitalet de Llobregat. No només això. Des d’aquest any es plantegen que les coproduccions amb el seu segell tinguin una sortida més enllà dels Pirineus. Des de l’1 i fins al 24 de març, es programen 270 actuacions a dotze municipis. Aquest any el reclam del carrer és el breakdance, que per primer cop serà esport olímpic a París aquest estiu.

Del carrer a l’escenari. Així es programa, de manera col·legiada entre els tècnics dels dotze municipis: Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Viladecans. Són dotze i fa anys que demanen incorporar-s’hi molts d’altres. Però es manté el pinyol per garantir el grau de governança i entesa. Segons el regidor de Cultura de Barcelona, Xavier Marcé, amb set edicions, el Dansa Metropolitana ha atansat la dansa al ciutadà i ha anat ampliant la programació d’aquesta disciplina a les programacions municipals convencionals.

Enguany destaquen les actuacions de dansa urbana i les companyies de procedència francòfona, com ara Accrorap, que farà la inauguració a la plaça Argub de Sabadell, l’1 de març (coincidint que la ciutat és la Capital de la Cultura Catalana 2024). França és motor en dansa urbana, i per això hi té una significació especial en aquesta edició, que arriba a quatre caps de setmana. Altres propostes destacades són l’espectacle itinerant D-Construction, de la Compagnie Dyptik, a Terrassa, Granollers, Badalona, Barcelona, l’Hospitalet, Santa Coloma i Sabadell, o les actuacions del Territori Dansa a l’Hospitalet, amb tretze espectacles el 16 de març. A les propostes gratuïtes, s’hi ha d’afegir la programació en teatres com Brodas Bros a l’Àtrium; Cie. X-Press al Teatre Zorrilla; Sol Picó al Teatre Alegria; la Sidney Dance Company al Mercat de les Flors o María Pagés al TNC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA