Arts escèniques

DANSA

Dansa Metropolitana aborda la internacionalització

Dansa Metropolitana ja està prou madura per atrevir-se a normalitzar la programació internacional als teatres de fora de Barcelona, com pot ser la companyia Käfig, a Sant Cugat del Vallès; la Xiexin Dance Theatre, a Terrassa, o Sankofa Danzafro, a l’Hospitalet de Llobregat. No només això. Des d’aquest any es plantegen que les coproduccions amb el seu segell tinguin una sortida més enllà dels Pirineus. Des de l’1 i fins al 24 de març, es programen 270 actuacions a dotze municipis. Aquest any el reclam del carrer és el breakdance, que per primer cop serà esport olímpic a París aquest estiu.

Del carrer a l’escenari. Així es programa, de manera col·legiada entre els tècnics dels dotze municipis: Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Viladecans. Són dotze i fa anys que demanen incorporar-s’hi molts d’altres. Però es manté el pinyol per garantir el grau de governança i entesa. Segons el regidor de Cultura de Barcelona, Xavier Marcé, amb set edicions, el Dansa Metropolitana ha atansat la dansa al ciutadà i ha anat ampliant la programació d’aquesta disciplina a les programacions municipals convencionals.

Enguany destaquen les actuacions de dansa urbana i les companyies de procedència francòfona, com ara Accrorap, que farà la inauguració a la plaça Argub de Sabadell, l’1 de març (coincidint que la ciutat és la Capital de la Cultura Catalana 2024). França és motor en dansa urbana, i per això hi té una significació especial en aquesta edició, que arriba a quatre caps de setmana. Altres propostes destacades són l’espectacle itinerant D-Construction, de la Compagnie Dyptik, a Terrassa, Granollers, Badalona, Barcelona, l’Hospitalet, Santa Coloma i Sabadell, o les actuacions del Territori Dansa a l’Hospitalet, amb tretze espectacles el 16 de març. A les propostes gratuïtes, s’hi ha d’afegir la programació en teatres com Brodas Bros a l’Àtrium; Cie. X-Press al Teatre Zorrilla; Sol Picó al Teatre Alegria; la Sidney Dance Company al Mercat de les Flors o María Pagés al TNC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardons

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona