Art

INSTITUCIONS

La directora de l’IVAM renuncia al càrrec pels “atacs continuats” que rep de VOX

La directora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), Nuria Enguita, ha dimitit avui després d’una denúncia davant la Fiscalía plantejada per la Generalitat i els “atacs continuats” contra ella, basats, segons assegura, “en informació falsejada”.

Enguita, tal com recull l’agència Efe, ha presentat la seva renúncia al vicepresident i conseller de Cultura, Vicente Barrera (Vox), amb l’objectiu “d’evitar més prejudicis al museu”.

“Davant la denúncia formulada per la Generalitat Valenciana i els continuats atacs contra la meva persona basats en informació falsejada, és evident que no compto amb el suport del govern valencià”, conclou Enguita en l’escrit. La fins ara directora de l’IVAM assenyala també que, la setmana passada, durant la celebració dels 35 anys del museu, va “quedar demostrat que la institució està en el seu millor moment dels últims vint-i-cinc anys”. “No sembla casualitat que els malintencionats atacs contra la meva persona coincideixin amb el moment de màxima visibilitat social del museu”, ha afegit també.

La dimissió d’Enguita, directora de la Fundació Antoni Tàpies entre els anys 1998 i 2008, arriba l’endemà que la Vicepresidència primera i Conselleria de Cultura, dirigida per Vox, anunciés que denunciaria davant la Fiscalia Provincial de València la possible comissió d’un delicte penal per part de la directora de l’IVAM en haver-se desvelat que podria haver realitzat una donació “pura” o retributiva a favor d’un dels membres del tribunal que la va nomenar per al càrrec l’any 2020, el crític Vicente Todolí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA