Arts escèniques

CIRC

El Cric programa una gira amb vela a l’estiu per micropobles al Pirineu

La companyia reprèn el seu festival, que arrenca el 16 de març coincidint amb la jornada ‘Cap butaca buida’

Jordi Bertran i Tortell Poltrona sumen un segle de trajectòria a ‘Fils i nassos’

El Circ Cric tornarà a fer gira més enllà de Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental). Des que el 2007 va suspendre la gira, la colla de Tortell Poltrona sempre s’havien mantingut en el seu camp base i programant, únicament, espectacles a sala arreu de Catalunya. Aquest Nadal, han fet una prova d’una carpa de 15 metres de diàmetre, amb capacitat per a unes 200 persones i han decidit fer temporada els mesos de juliol i agost per a petits pobles al voltant del Pirineu de Lleida, Barcelona i Girona. Aquest cartell arribarà després de la seva 14a. edició del Festival en què, insisteixen a vincular Cultura i Natura, convocant uns 10.000 alumnes en programacions escolars i també famílies pels caps de setmana.

Jordi Bertran i Tortell Poltrona (tots dos junts sumen més de 100 anys de trajectòria artística) arrenquen el festival el 16 de març amb Fils i nassos. El muntatge forma part de la campanya Cap Butaca buida, que promou batre un rècord guinness mundial comptabilitzant tots els espectadors que assisteixin a muntatges professionals. Els dos artistes ja havien actuat fa un temps junt. Ara proven d’intercanviar-se els papers amb què Poltrona és un titella sense fils i Bertran assumeix un fi rol de pallasso, al costat de les marionetes de sempre (des de Charlie Rivel a Edith Piaf). Acompanyant la proposta dels dissabtes, actuarà El Pony pisador, en un xou familiar titulat Pony menuts.

L’espectacle cap de cartell d’enguany és Badacirc, que dirigeix La Petita Lu i que també comptarà amb Tortell Poltrona al repartiment. Seran els diumenges. També aquells dies s’activarà una visita al boc amb El follet del Montseny, una volta teatralitzada per l’entorn del parc amb un jove ambientòleg que provarà, en paraules de Montserrat Trias, la senyoreta Titat, “combatre l’analfabetisme natural” dels urbanites.

Si el festival de pallasses, s’ha traslladat a passades les festes de la Mercè de Barcelona (entre setembre i octubre, amb la complicitat de l’Ajuntament de Sant Esteve), enguany estrenen un primer simposi per reflexionar, amb artistes internacionals sobre l’art del pallasso: “Tothom que fa riure és pallasso?” es pregunta Titat, seriosament.

El darrer cap de setmana del festival (8 i 9 de juny) està dedicat a què convisquin els joves valors del circ de les escoles Carampa de Madrid, Lido de Tolouse i, per primer cop, Rogelio Rivel de Barcelona. Cada centre superior presentarà els seus números de finals de curs. És una oportunitat per conèixer els valors del nou circ.

Poc s’ha avançat per ara de la minitemporada per a petits pobles de Catalnya, a l’entorn del Pirineu. Titat aclareix que el Cric sempre ha estat encantat de l’art de la transhumància però que es va decidir aturar les gires a les grans ciutats “per la complexitat burocràtica que se’ns exigia”. En canvi, als petits pobles “ens reben amb els braços oberts”. Tortell Poltrona apunta que la carpa d’una dimensió proporcionada als petits municipis es podrà instal·lar “al costat del forn i la carnisseria. I també podríem estar al costat dels bancs si quedés alguna oficina oberta!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA